Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romas Zamolskis nori atsisakyti Lietuvos pilietybės?

15min.lt gavo laišką, kurį neva pasirašo šiuo metu Jekaterinburge įkalintas Romas Zamolskis. Šiame laiške jis rašo norintis atsisakyti Lietuvos pilietybės, kuri jam neva buvo suteikta be jo sutikimo. Generalinės prokuratūros atstovai sako kol kas neturintys informacijos apie tokius R.Zamolskio planus, teisėsaugos pareigūnai sako, kad tokiu būdu jis galbūt siektų pagerinti savo padėtį, tačiau atsakomybės už įvykdytus nusikaltimus neišvengtų.
R.Zamolskis 2013 m.
R.Zamolskis 2013 m. / Policijos departamento nuotr.
Temos: 1 Romas Zamolskis

Šiame laiške R.Zamolskiu prisistatantis asmuo rašo, kad „niekuomet nuo 1991 metų Lietuvos Respublikos nepriklausomybės atgavimo iki pat šių dienų nenorėjo būti ir tapti Lietuvos piliečiu“. 

R.Zamolskis pažymi, kad noras atsisakyti Lietuvos pilietybės nesusijęs su Lietuvoje jo atžvilgiu atliekamu tyrimu ir pateiktais nusikaltimais. 

Laiške rašoma, kad į nepriklausomybę atgavusią Lietuvą jis atvyko 1991 metais po įkalinimo kitoje valstybėje (R.Zamolskis 1970 metais gimė Kauno rajone, tačiau 1988 metais jis buvo nukreiptas į Černiachovskio psichiatrijos ligoninę Kaliningrado srityje, 1991 metais jis perkeltas į Žiegždrių ligoninę, Lietuvoje. 1991 metų birželį jis buvo išleistas į laisvę, nusprendus, kad yra nepavojingas, – red. past.) 

R.Zamolskiu prisistatantis asmuo laiške teigia, kad jis „prašo ištaisyti padarytą pažeidimą ir anuliuoti neteisėtai jam suteiktą Lietuvos pilietybę“.

Laiške rašoma, kad 1995 metais, kai teismas jį nuteisė už dvigubą žmogžudystę, jis buvo „žmogus be pilietybės“, o 1996 metais neva be jo sutikimo jam buvo suteikta Lietuvos pilietybė (Kauno apygardos teismas R.Zamolskį pripažino nepakaltinamu, jis buvo išsiųstas priverstiniam gydymui į Rokiškio psichiatrijos ligoninę).  

R.Zamolskiu prisistatantis asmuo laiške teigia, kad jis „prašo ištaisyti padarytą pažeidimą ir anuliuoti neteisėtai jam suteiktą Lietuvos pilietybę“. Laiške rašoma, kad tokiu būdu Lietuva įrodytų, kad teisinė sistema joje egzistuoja ir tokiu atvejus jis galėtų išsakyti savo argumentus jam inkriminuojamuose nusikaltimuose. 

„Pasakysiu daugiau, aš bendradarbiausiu su Lietuvos respublikos teisėsaugos organais tam, kad būtų atskleista tiesa ir teisingumas dėl įtarimų įvykdžius nusikaltimus Lietuvos teritorijoje. Priešingu atveju, su neteisėta sistema išvis nėra tikslo bendrauti ir netgi komentuoti jų pateiktus įtarimus“, - rašoma laiške.
 
Laiške nurodoma jo parašymo data – gegužės 24-oji diena.

Nei Policijos departamento, nei Generalinės prokuratūros atstovai teigia negavę šio laiško. 

Šaltiniai teisėsaugoje teigia, kad net ir būdamas Rusijos piliečiu jis neišvengtų atsakomybės už jam Lietuvos pareigūnų inkriminuojamus nusikaltimus, o tokį jo žingsnį siekti atsisakyti Lietuvos pilietybės galima būtų vertinti kaip norą pagerinti savo padėtį, nes Rusijoje taikomos mažiau griežtos bausmės. 

Lietuvos generalinė prokuratūra yra išsiuntusi ekstradicijos prašymą Rusijos Federacijos generalinei prokuratūrai. Pareigūnai tikina, kad R.Zamolskis galėtų būti teisiamas Lietuvoje ir po to, kai jis bus nuteistas Rusijoje.

15min.lt nuotr./R.Zamolskio laiško ištrauka
15min.lt nuotr./R.Zamolskio laiško ištrauka

R. Zamolskio paieška buvo paskelbta 2001-aisiais, Lietuvoje jis kaltinamas aštuoniomis žmogžudystėmis, tarp jų ir policininkų bei inkasatorių. Slėpdamasis nuo policijos R.Zamolskis išvyko į Rusiją, pasikeitė vardą, pavardę, net savo slapyvardį, ir toliau žudė. Jis įtariamas dešimtimi užsakytų žmogžudysčių Sankt Peterburge, Maskvoje, Sverdlovsko srityje, taip pat kitais sunkiais nusikaltimais.

Praėjusių metų rugpjūtį jis buvo sulaikytas Jekaterinburge. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius