-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošė lauktuves kaliniams: narkotikus tirpino acetone ir purškė juo vaikų piešinius

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis – griežtos laisvės atėmimo bausmės, antradienį praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Buvusių Kybartų pataisos namų patalpos
Buvusių Kybartų pataisos namų patalpos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmai priėmė apkaltinamąjį nuosprendį byloje, kurioje 4 asmenys kaltinti kaltais dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Šioje baudžiamojoje byloje, kurioje valstybinį kaltinimą palaikė Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras, buvo išnagrinėta 11 nusikalstamos veikos epizodų.

Laiškai ir piešiniai, supurkšti narkotinėmis medžiagomis, bei sportiniai batai su įsiūtais kvaišalais buvo paimti pataisos namų pareigūnų.

Bylos duomenimis, kaltinamieji Sigitas Gerdvilas ir Vytautas Jurkevičius, atlikinėję laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriuje, bei laisvėje buvusi nusikalstamos veikos bendrininkė Sandra Dalinskienė neteisėtai disponavo psichotropinėmis medžiagomis, turėdami tikslą jas platinti tarp pataisos įstaigos nuteistųjų.

Šiai nusikalstamai grupuotei vadovavęs V.Jurkevičius, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, su S.Dalinskiene susitarė dėl psichotropinių medžiagų – lapų, impregnuotų psichotropinėmis medžiagomis, atsiuntimo į įkalinimo įstaigą. Kvaišalais impregnuotus lapus į įkalinimo įstaigą, S.Dalinskienė siųsdavo nurodydama kitų nuteistųjų, kurie apie nusikalstamą veiką nieko nežinojo, pavardes.

Viename iš bylos epizodų ši kaltinamoji, vykdydama V.Jurkevičiaus nurodymus, miltelius su psichotropine medžiaga nugabeno į kitų dviejų kaltinamųjų – D. J. (moteris teisminio tyrimo metu mirė ir baudžiamoji byla jos atžvilgiu nutraukta – red. past.) ir Kęstučio Čepukonio namus.

Ten visi, laikydamiesi telefonu iš įkalinimo įstaigos V.Jurkevičiaus diktuojamų nurodymų, psichotropines medžiagas tirpino acetone ir gautu tirpalu purškė iš anksto paruoštus vaikų piešinius.

Kaltinamosios S.Dalinskienės siųsti laiškai ir piešiniai, supurkšti narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, bei D. J. siųsti sportiniai batai su įsiūtais kvaišalais buvo paimti pataisos namų pareigūnų.

Spalio 17 dienos Marijampolės apylinkės teismo nuosprendžiu, visi keturi asmenys pripažinti kaltais ir nuteisti realiomis laisvės atėmimo bausmėmis.

  • V.Jurkevičius pripažintas kaltu dėl 10-ies nusikalstamos veikos epizodų. Subendrinus bausmes jam paskirta 10 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė;
  • S.Dalinskienė pripažinta kalta dėl 11 epizodų, jai paskirta galutinė bausmė – 7 metai ir 2 mėnesiai laisvės atėmimo;
  • S.Gerdvilas nuteistas 8 metų laisvės atėmimu, subendrinus paskirta galutinė bausmė – 19 metų ir 3 mėnesiai laisvės atėmimo;
  • K.Čepukoniui paskirta galutinė 1 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras, pažymima pranešime. Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius