-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusas cigaretes į Lietuvą vežė dvigubame automobilio dugne

Vienas po kito Kybartų punkte toliau įkliūva asmenys, iš Kaliningrado srities automobilių slėptuvėse į Lietuvą bandantys įvežti kontrabandinių cigarečių. Antradienį čia sulaikytas Rusijos pilietis, slapta vežęs beveik 2 tūkst. pakelių cigarečių.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, šis tvarkingus dokumentus turėjęs 48-erių Kaliningrado srities Nesterovo rajono gyventojas, automobilio „Audi 100“ vairuotojas, muitinio patikrinimo metu deklaravo vežąs leistinus 2 pakelius cigarečių.

Toliau įvykiai klostėsi pagal pastaruoju metu standartiniu tapusį kontrabandininkų demaskavimo scenarijų Kybartų punkte. Čia dirbantiems pasieniečiams, išmanantiems rizikos faktorius,  vairuotojas ir jo automobilis pasirodė įtartini. VSAT pareigūnai pasitelkė muitininkus, kad ruso mašina būtų patikrinta detaliai.

Paaiškėjo, kad joje slepiama cigarečių. „Audi 100“ buvo sumontuotas dvigubas dugnas, kuriame slėpti kontrabandiniai rūkalai. Jų pareigūnai rado ir automobilio degalų bake, priekinėse durelėse bei po priekine salono apdaila. Iš viso užsienietis gabeno 1 tūkst. 890 pakelių cigarečių „Viceroy Red“ su Rusijos banderolėmis.

Toliau šį įvykį tiria ir administracinės bylos teiseną dėl kontrabandos atlieka muitinės pareigūnai. Rusijos piliečiui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius