Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusas į Vilnių atvežė pilną mikroautobusą falsifikuotos „Kremliaus degtinės“

Muitinės kriminalinės tarnybos ir policijos pareigūnai sulaikė Rusijos pilietį, iš Latvijos mikroautobusu atsivežusį daugiau nei porą tūkstančių butelių svaigalų – degtinės ir „konjako“. Įtariama, kad alkoholiniai gėrimai falsifikuoti, šiuo metu muitinės laboratorijoje atliekama jų ekspertizė.
Sulaikytas falsifikuotas alkoholis
Sulaikytas falsifikuotas alkoholis / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Turėdami informacijos apie galimai gabenamą nelegalų alkoholį, muitinės kriminalistai apie 11 val. Vilniuje, Žemaitės gatvėje patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Mercedes Benz“, vairuojamą Rusijos piliečio I.I. Jis turi leidimą nuolat gyventi Lietuvoje.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikytas falsifikuotas alkoholis
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikytas falsifikuotas alkoholis

Pastarasis sakėsi atvykęs pasisvečiuoti iš Latvijos ir išsitarė vežęs krovinį kalėdinėms šventėms. Tačiau vos atvėrę mikroautobuso duris, pareigūnai suabejojo tokių „lauktuvių“ teisėtumu – mikroautobusas buvo pilnas prikrautas dėžėmis su alkoholiniais gėrimais.

Iš viso rasta 630 vnt. 1 litro talpos degtinės „Kremliovskaja vodka“ butelių ir 1712 vnt. 0,7 l talpos tariamo konjako „Camus Cognac VS dark“ butelių.

Preliminariais duomenimis svaigalai veikiausiai falsifikuoti – visi jie be banderolių, kreivokai priklijuotomis etiketėmis, skleidžiantys aštrų specifinį kvapą.

Sulaikytų gėrimų vertė – apie 20 tūkst. eurų. Šiuo metu svaigalų mėginiai perduoti muitinės laboratorijai ištirti ar juose nėra sveikatai kenksmingų priemaišų.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikytas falsifikuotas alkoholis
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikytas falsifikuotas alkoholis

Mat MKT pareigūnai jau yra sulaikę panašių pavojingų svaigalų – 2015 m. Alytaus rajone likviduotas nelegalus „namų gamybos brendžio“ – su kolos gėrimu maišyto spirito fabrikėlis.

Muitinės laboratorija tuomet šiame gėrime aptiko itin nuodingą metilo alkoholį, kuris net septynis kartus viršijo gyvybei nepavojingą koncentraciją, praneša MKT.

I.I. buvo sulaikytas dviem paroms. MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius