-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusas prašmatniu raudonu „Mercedes“ pralėkė per Lietuvą – jį „nušovė“ 9 fotoradarai

Lietuvos motopatruliai sulaikė įžūlų greičio mėgėją iš Karaliaučiaus. Balandžio 27 d. kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda motociklais patruliuojantys Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sulaikė prabangų „Mercedes CLA200“ automobilį vairavusį Karaliaučiaus gyventoją. Per keletą dienų šis vyras net 9 kartus įžūliai viršijo leistiną greitį. Šešiais atvejais stacionarūs greičio matuokliai užfiksavo daugiau kaip 50 km/ val. viršytą greitį.
Karaliaučiaus gyventojas su „Mercedes CLA200“ viršijo greitį.
Motopatrulių pričiupto Karaliaučiaus gyventojo „Mercedes CLA200“ / .

Kovo mėnesio pabaigoje 29 metų vyras raudonu „Mercedes“ automobiliu tamsintais stiklais keliavo iš Karaliaučiaus į Latviją. Kelyje Klaipėda–Kretinga, kur leistinas greitis yra 50 km/val.,  šis automobilis buvo užfiksuotas važiavęs 88 km/ val. greičiu, kelyje Gargždai–Kretinga, kur leistinas greitis yra apribotas iki 70 km/ val., vyras važiavo 121 km/ val. greičiu, o kelyje Klaipėda–Liepoja, kur nustatytas leistinas važiavimo greitis 90 km/ val., raudonas „Mercedes“ važiavo 155 km/ val. greičiu, o atkarpoje, kur leistinas greitis 110 km/val. – greičio matuoklis užfiksavo 159 km/ val. greitį.

Balandžio mėnesį vyras vėl grįžo į Lietuvą. Šį kartą, keliaujant į Baltarusiją, vyro kelionę užfiksavo net trys greičio matuokliai: kelyje Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas, kur leistinas greitis yra 90 km/ val., užfiksuoti du greičio viršijimo atvejai – 150 km/ val. ir 166 km/ val. Kelyje Vilnius–Medininkai, pravažiuodamas pro Nemėžio gyvenvietę, kur leistinas greitis apribotas iki 50 km/ val., vairuotojas nepabūgo greitį viršyti net 84 km/ val. – stacionarus greičio matuoklis užfiksavo 134 km/val. greitį.

Pirmadienį, balandžio 27 d., kaliningradietis greičio mėgėjas vėl važiavo keliu Vilnius–Kaunas–Klaipėda, įžūliai viršydamas leistiną greitį. Žiežmariuose, kur greitis apribotas iki 70 km /val., greičio matuokliai užfiksavo 144 km/val. greičiu važiuojantį „Mercedes“, o prie pat Kauno, atkarpoje, kur leidžiamas 90 km/ val. greitis, „Mercedes“ užfiksuotas važiavęs 154 km/ val. greičiu.

Su tokiais pažeidimais nesitaikstantys  Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, ėmėsi priemonių ir, nepraėjus nė pusvalandžiui po paskutinio greičio „rekordo“, automobilį „Mercedes“ ir jo vairuotoją, 29 metų Karaliaučiaus gyventoją, sulaikė.

29 metų rusas transporto įmonės vadybininkas įžūlius pažeidimus paaiškino tuo, kad nesitikėjo, jog gali būti sulaikytas, ir esą manė, kad automobilio su Rusijos Federacijos valstybinio numerio ženklais pažeidimai apskritai nebus tiriami.

Transporto įmonės vadybininkas, keliaujantis kartu su drauge,  neneigė, kad visais užfiksuotais atvejais prie raudono „Mercedes“ vairo sėdėjo jis, o įžūlius pažeidimus paaiškino tuo, kad nesitikėjo, kad gali būti sulaikytas, ir tikėjosi, kad automobiliu su Rusijos Federacijos valstybinio numerio ženklais pažeidimai nebus tiriami. 

Administracinių teisės pažeidimų protokolams surašyti vyras buvo pristatytas į policiją. Teismas spręs, kokią baudą paskirti greičio mėgėjui. Vairuotojui gresia ne tik nemaža piniginė bauda, bet ir teisės vairuoti atėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius