-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusiškų cigarečių krovinio laukę kontrabandininkai neteko automobilio

Pasieniečiai sutrukdė iš Rusijos Nemunu atplukdyti rūkalų krovinį. Po gaudynių Lietuvos pusėje buvo sulaikytas automobilis „Subaru Forester“, į kurį, manoma, kontrabandininkai planavo sukrauti atplukdytas rūkalų dėžes.
Sulaikytas automobilis
Sulaikytas automobilis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis
VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai  ties  Pagėgių savivaldybės Plaušdvarių kaimu užfiksavo Nemunu nuo Rusijos pusės į Lietuvos krantą plaukiančią guminę valtį su pakabinamu varikliu. 

VSAT pareigūnai matė, kad valtyje buvo du asmenys ir dėžių. Įtariama, kad tai buvo rūkalų krovinys. Tolėliau buvę pasieniečiai Lietuvos krante taip pat užfiksavo stovintį įtartiną automobilį.

Tarnybiniu visureigiu VSAT pareigūnai nuskubėjo į šią vietą. Upe plaukę asmenys išsigando Lietuvos krante pamatę pasieniečius, todėl motorinę valtį su kroviniu skubiai apsuko atgal ir grįžo į Rusijos krantą. Tuo pat metu, įtariama, pavojų pajutęs krante stovėjusio „Subaru Forester“ vairuotojas dideliu greičiu spruko į Lietuvos gilumą.

Į įvykio vietą nedelsiant išvyko Pagėgių rinktinės operatyvininkai, Specialios paskirties ir  Bardinų užkardų pasieniečiai bei Pagėgių policijos  pareigūnai. Prasidėjo „Subaru Forester“ gaudynės.

 Pagėgių pakraštyje ties geležinkelio pervaža bėglys buvo stabdomas Bardinų užkardos pasieniečių, tačiau nestojo bei pavojingai manevruodamas nulėkė Anužių kaimo  link. Iš viso jo persekiojimas nuo stabdymo vietos tęsėsi apie 20 km. „Subaru Forester“ VSAT pareigūnams sulaikyti pavyko netoli Anužių kaimo. Vairuotojas spėjo pasislėpti miškelyje.

„Subaru Forester“ buvo išimtos visos sėdynės, išskyrus vairuotojo, todėl neabejojama, kad į jį kontrabandininkai planavo sukrauti ir į Lietuvos gilumą gabenti iš Rusijos atplukdytą kontrabandą.

Dėl šio įvykio  VSAT Pagėgių rinktinėje  pradėtas ikiteisminis tyrimas.  Dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti automobilį Bardinų užkardoje pradėta ir administracinės bylos teisena.

„Subaru Forester“ saugomas Pagėgių rinktinėje. Pagėgių pasieniečiai tęsia jį vairavusio asmens paiešką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius