Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 02 /13:49

Įkaušęs ir blaivios žmonos prie vairo neleidęs vairuotojas – VSAT pareigūnas

Šeštadienį anksti ryte sostinės policijos pareigūnai tikrino vairuotojų blaivumą miesto pakraštyje, šalia Žaliųjų ežerų. Čia įkliuvo neblaivus VSAT Vilniaus rinktinės Sienos kontrolės skyriaus viršininkas Darius Sveikata bei keli kiti pažeidėjai.
Temos: 2 Reidas Vilnius

Vilniaus policijos pareigūnai apie eismo kontrolę priminė miesto pakraštyje gyvenantiems vairuotojams, laukdami pažeidėjų prie įvažiavimo į Žaliuosius ežerus.

Jautėsi gerai

8 val. 37 min įkliuvo pirmasis pažeidėjas, kuris prie „Nissan Note“ vairo anksti ryte vežė savo šeimą.

Jaučiau, kad galiu vairuoti, – sakė „Nissan“ vairuotojas.

„Jaučiau, kad galiu vairuoti“, – sakė „Nissan“ vairuotojas, kuris nedavė vairuoti šeimos automobilio teisę sėsti prie vairo turinčiai žmonai.

Tačiau „Nissan“ keleivė vis tiek atsidūrė prie vairo, kai jos vyrui buvo nustatytas lengvas girtumas.

Vairuotojas neslėpė, kad vartojo alkoholinius gėrimus, tačiau nesitikėjo „įpūsti“ į alkotesterį, o alkoholio matuoklis parodė 0,66 prom. alkoholio.

Iš pradžių, prie „Nissan“ vairo neblaivus sėdęs vyras abejojo alkotesterio parodymais. Jis klausė pareigūnų, ar nederėtų pasitikrinti blaivumo Vilniaus narkologijos centre.

15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos
15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Neblaivus įkliuvęs VSAT Vilniaus rinktinės skyriaus viršininkas Darius Sveikata

Policijos pareigūnai jam pasakė, kad teisę per valandą pasitikrinti alkoholio kiekį kraujyje jis turi. Tai padaryti kiekvienas vairuotojas gali bet kuriuo paros metu Gerosios Vilties gatvėje esančiame Narkologijos centre.

0,66 prom. alkoholio – lengvas girtumas, tačiau to užtenka, kad vairuotojas netektų teisės sėsti prie automobilio vairo bent metams bei užsidirbtų iki 434 eurų siekiančią baudą.

Popiet 15min pavyko išsiaiškinti, kad šis vyras yra aukštas pareigas užimantis Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas. Pirminiais duomenimis, Darius Sveikata yra VSAT Vilniaus rinktinės Sienos kontrolės skyriaus viršininkas.

VSAT atstovai 15min apie šį pareigūną atsiliepė labai teigiamai. Jis iki šiol buvo drausmingas, priklausė pasieniečių futbolo komandai, todėl sunku atsakyti, ar šis apmaudus paslydimas D.Sveikatai kainuos pareigūno mundurą.

Dėmesys motociklams

Geras oras į gatves išgynė dviračių transporto priemonių entuziastus. Savo ruožtu, policijos pareigūnai kreipė ypatingą dėmesį į motociklų vairuotojus.

Per reidą sustabdyti motociklininkai turėjo pasitikrinti blaivumą bei parodyti vairuotojo pažymėjimą ir kitus dokumentus.

Visi sostinės pareigūnų akiratyje atsidūrę motociklų vairuotojai buvo drausmingi, todėl policija priekaištų jiems neturėjo.

Negaliojančiais numeriais

Reidui artėjant prie pabaigos, apie 10 val. policijos pareigūnai sustabdė nežinia kur skubėjusį „Opel“ vairuotoją.

Automobiliui buvo išduoti laikinieji valstybiniai numeriai, todėl policijos pareigūnai patikrino, ar visi dokumentai yra tvarkingi.

Vairuotojas pateikė pirkimo aktą bei vokiškus dokumentus, tačiau neturėjo įmonės leidimo eksploatuoti transporto priemonę šeštadienį.

Sostinės policijos pareigūnams neliko nieko kita, kaip užregistruoti pažeidimą. Prie „Opel“ vairo sėdėjęs vyras bus nubaustas už vairavimą be galiojančio valstybinio numerio.

15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos
15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos

Kiti vairuotojai policijos pareigūnams nepasirodė įtartini, išskyrus vieną vairuotoją veteraną, kuris neviršijo leistinos girtumo ribos.

Šeštadienį ryte jis įpūtė 0,22 promilės, tačiau užregistravę vairuotojo parodymus, policijos pareigūnai jį paleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius