Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Daukanto progimnazijos vadovė: vaikas peiliuku niekam negrasino

Ketvirtadienį nuskambėjusi žinia apie į Vilniaus Simono Daukanto progimnaziją su lenktiniu peiliuku atėjusį ir juo vaikus išgąsdinusį, galimai nuo narkotinių medžiagų apsvaigusį paauglį, sukėlė šioje mokykloje besimokančių vaikų tėvų nerimą. Tačiau mokyklos direktorė teigia, kad vaikas tikrai nebuvo apsvaigęs, o peiliuką atsinešė, kaip pats sakė, norėdamas pajuokauti.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 15min koliažas

Progimnazijos mokiniai trečiadienį po pamokų paskleidė žinią, kad į mokyklą atskubėjo pareigūnai su automatais, o neva nuo narkotikų apsvaigęs nepilnametis švaistėsi į ugdymo įstaigą atsineštu lenktiniu peiliuku.

Policija patvirtino trečiadienį apie 11 val. gavusi pranešimą iš mokyklos socialinės pedagogės. Informuota, kad mokinys turi peilį. Buvo informuoti VPK pareigūnai, mobiliosios kuopos pareigūnų būrys.

Įvykio vietoje pareigūnus pasitiko socialinė pedagogė, kuri paaiškino, kad į ją kreipėsi mokiniai, papasakoję, jog klasiokas į mokyklą atsinešė atlenkiamą peilį, kurį pademonstravo vaikams.

Pasak policijos, pretenzijų po įvykio niekas nepareiškė, medžiaga perduota aiškintis į komisariatą.

Informacija pateikta ir Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

Mokyklos direktorė: jokios dramos nebuvo

15min penktadienį susisiekė su S.Daukanto progimnazijos direktore Rita Lūžiene, kuri teigė, kad situacija buvo gerokai paprastesnė nei pasakojo mokinių tėvai.

„Iš savo pusės norime išsklaidyti gandus. Vienas mokinys atsinešė lenktinį peiliuką, pasak jo, norėdamas pajuokauti. Sunerimęs bendraklasis paskambino savo mamai, kuri informavo klasės auklėtoją, o tuomet auklėtoja, pagal mūsų mokyklos algoritmus, informavo socialinę pedagogę. Mes tą vaiką pasikvietėme ir paėmėme peiliuką.

Mes tą vaiką pasikvietėme ir paėmėme peiliuką. Išsiaiškinome, kad peiliuko atlenkęs nebuvo, tik rodė.

Išsiaiškinome, kad peiliuko atlenkęs nebuvo, tik rodė. Mūsų progimnazijos mokinių elgesio taisyklės griežtai draudžia turėti daiktus, kurie gali kelti grėsmę savo ar kitų saugumui bei sveikatai. Todėl tai buvo grubus mokinio elgesio taisyklių pažeidimas“, – kalbėjo R.Lūžienė.

Direktorė paaiškino, kad pareigūnai buvo iškviesti prevenciniais tikslais, kad mokinys, jo tėvai ir visa bendruomenė suprastų, jog tai nėra leistina.

Su 15min po įvykio susisiekusi mama teigė, kad tėvelių bendruomene buvo nusivylusi mokyklos reakcija į šią situaciją, mat nebuvo suteikta jokia informacija – moteris teigė, jog niekas negavo paaiškinimo net TAMO dienyne. Vienintelė, pasak motinos, gauta žinutė buvo apie organizuojamus mokymus dėl elektroninių cigarečių ir narkotikų poveikio.

O tai, kad vaikai sakė, jog su automatais policininkai, tai irgi nėra tiesa.

Direktorė teigė, kad nebuvo reikalo apie šią situaciją pranešti visai mokyklos bendruomenei.

„Kas klausė – taip, gavo. Šiaip, kadangi mokykla yra labai didelė, čia buvo tam tikram koncentre, tai visai mokyklai ir nereikia. O tai, kad vaikai sakė, jog su automatais policininkai, tai irgi nėra tiesa. Tiesiog pareigūnai buvo su pilna ekipuote. Mes kviečiame pareigūnus prevenciniais tikslais, paskaityti paskaitų. Tai nėra neįprasta“, – sakė R.Lūžienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius