-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sadistas verčia kaltę prostitutėms

Kauno teisėsaugininkai mano įmynę šiurpaus susidorojimo, pernai vasarą surengto ties kapinaitėmis, kuriose ilsisi Pažaislio vienuolyne gyvenusios seserys, mįslę. Dėl narkomano, pravarde Velnias, nukankinimo bus teisiamas 10 kartų teistas Romualdas Gaska, kalėjęs ir už brolio nužudymą.
Vienuolių kapinių prieigose buvo surengta egzekucija Velniui.
Vienuolių kapinių prieigose buvo surengta egzekucija Velniui. / LŽ nuotr.

Remiantis ekspertų išvada, Velniu vadintam Broniui Zinkevičiui buvo suduoti mažiausiai 69 smūgiai metaliniu laužtuvu, gumine lazda, kitais kietais daiktais, rankomis bei kojomis. Jis smaugtas lynu, badytas peiliu.

Nužudytas dėl skolos

Egzekucijos tikslas buvo išgauti iš B.Zinkevičiaus apie 2 tūkst. litų skolą. Už šiuos pinigus turėjo nupirkti heroino. Jo reikėjo prostitutėms, globojamoms didžiąją dalį gyvenimo už grotų praleidusio 51 metų R.Gaskos.

Baisiausias nusikaltimas, už kurį iki šiol kalėjo R.Gaska, – brolio nužudymas. Tai įvyko 1992 metų pradžioje. Nepasidalijus palikimo R.Gaska brolį nušovė Panemunės miške.

Šįkart R.Gaska kaltinamas tokio paties „kalėjimų kamščio“, kaip jis pats, nužudymu. B.Zinkevičiui buvo 44 metai. Vos prieš 4 mėnesius jis buvo grįžęs iš Alytaus pataisos namų.

Velnio pravardė aiškinama dvejopai. Nusikaltėlių žargone velniu vadinamas asmuo, kuriuo negalima pasitikėti. Be to, Velnio pravardę jis galėjo gauti dėl žiauraus būdo. Teigiama, kad dėl narkotikų, kuriuos vartojo jau apie 15 metų, dozės jis galėjo ryžtis bet kam.

Pagrobtas prie namų

Manoma, kad už gautus 2 tūkst. litų heroino nupirko, tačiau jį pasisavino. R.Gaskai buvo iškelta byla dėl sąvadavimo, kurį laiką jis buvo suimtas. B.Zinkevičius galėjo viltis, kad R.Gaska iki nuosprendžio neišeis į laisvę. Tačiau jis buvo paleistas.

Prasiskolinęs B.Zinkevičius buvo nužudytas pernai rugpjūčio 6-ąją. Tądien po pietų R.Gaska įsisodino B.Zinkevičių į automobilį netoli jo namų. Automobilyje buvo ir dvi R.Gaskos globojamos prostitutės. Jos buvo heroino užsakovės.

Po egzekucijos B.Zinkevičius tą patį vakarą mirė reanimacijoje. Anot prostitučių, stambaus sudėjimo R.Gaska auką kankino apie valandą. B.Zinkevičius buvo gerokai smulkesnis. Jo sveikatą buvo nualinę ne tik narkotikai, bet ir AIDS, pasigautas už grotų.

Teismo laukiantis R.Gaska savo kaltę neigia. Neva Velnią nukankino prostitutės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius