Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šakiečio skundas: mane sumušė, apsvaigino, pagrobė ir laikė rūsyje

Pareigūnams išsiaiškinus, jog nieko panašaus nebuvo, policija pradėjo naują bylą – dėl pranešimo apie žinomai nebūtą nusikaltimą.
Konfliktas
Konfliktas / A. Ufarto / BFL nuotr.

Dar balandžio 9 dieną Šakių rajono apylinkės prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje dėl neteisėto laisvės atėmimo bei neteisėto poveikio liudytojui (ar nukentėjusiam).

Mat pareigūnai sulaukė Voniškių kaimo (Plokščių sen., Šakių r.) gyventojo Irmanto Šukaičio pareiškimo.

Vyras buvo pasiskundęs, kad kovo 30 dieną Šakių mieste jį sumušė G.P. su dar keliais draugais. Po to jis esą buvo apsvaigintas nenustatyta medžiaga ir nuvežtas bei uždarytas rūsyje, kur jį laikė iki tamsaus paros meto.

Gavę šį grėsmingą skundą, vietos prokurorai pradėjo tyrimą pagal du Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius.

BK 146 straipsnio 2 dalyje numatoma, jog tas, kas neteisėtai atėmė žmogui laisvę, panaudodamas smurtą arba sukeldamas pavojų nukentėjusio asmens gyvybei ar sveikatai, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

BK 233 straipsnio 3 dalyje rašoma, kad tas, kas smurtu ir prievarta siekė paveikti liudytoją, nukentėjusį asmenį, ekspertą, specialistą ar vertėją, kad šie ikiteisminio tyrimo metu ar teisme duotų melagingus parodymus, išvadas, paaiškinimus, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Deja, dabar pačiam I.Šukaičiui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Atlikę ikiteisminį tyrimą pirmojoje baudžiamojoje byloje pareigūnai ją nutraukė, nes nustatė, jog pareiškimo autorius pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą, šeštadienį praneša Marijampolės apskrities VPK.

Baudžiamajame kodekse, žinoma, yra ir tokią veiką reglamentuojantis, 236-asis straipsnis: tas, kas melagingai įskundė įstaigai ar pareigūnui, turinčiam teisę pradėti baudžiamąjį persekiojimą, nekaltą asmenį kaip padariusį nusikalstamą veiką, jeigu dėl to šis asmuo pradėtas persekioti, arba pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Dar viena panaši pagrobimo istorija šį savaitgalį įvyko Kretingos rajone ir Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius