Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šakių r. į avariją pateko keturi 1–3 metų mažyliai, vežami kaip daiktai: nei diržų, nei kėdučių

Trečiadienį keliuose – susidūrimai su laukiniais gyvūnais, dviračiais ir paspirtukais.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, trečiadienį, gegužės 22 d., mūsų šalies keliuose įvyko 92 eismo įvykiai. Per parą įvyko 12 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 15 žmonių, tarp sužeistųjų – net 8 nepilnamečiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 4 eismo įvykiai, laimei, žmonės šiuose įvykiuose nenukentėjo.

Viename eismo įvykyje nukentėjo iš karto 4 vaikai, kuomet vakare, 19.40 val., Šakių r., Barzdų mstl., krašto kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas, Šakių–Kudirkos Naumiesčio g. sankryžoje sankryžoje pradedančioji vairuotoja išvažiavo iš šalutinio kelio, nepraleidusi pagrindiniu keliu važiavusio automobilio. Susidūrimo metu nukentėjo 1-erių, 2-ejų ir 3-ejų metų mergytės ir 2-ejų metų berniukas, dar viena keleivė, 24 m. mergina ir abiejų automobilių vairuotojai sužeisti nebuvo.

Visi keturi vaikai buvo vežami neužsegus saugos diržų, taip pat nebuvo naudojamos vaikų saugos kėdutės.

Visi keturi vaikai buvo vežami neužsegus saugos diržų, taip pat nebuvo naudojamos vaikų saugos kėdutės.

Dėl važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo trečiadienį įvyko dar 4 eismo įvykiai, dvejuose įvykiuose dalyvavo motociklo ir mopedo vairuotojai.

Paros eismo įvykiuose taip pat dalyvavo dviračiai ir paspirtukai. Ryte Vilniuje dviračiu, važiavusiu per pėsčiųjų perėją, buvo partrenkta pėsčioji, Panevėžyje įvyko automobilio ir per pėsčiųjų perėją važiavusio dviračio susidūrimas. Popietę Klaipėdoje, parke 11-metis berniukas elektriniu paspirtuku užvažiavo ant 92 metų senjorės, kuri buvo nuvežta į ligoninę sveikatos patikrinimui.

Darbo dienos pabaigoje Vilniuje, prie Katedros aikštės susidūrė dviratis ir elektrinis paspirtukas, kuriuo važiavo 8-erių metų berniukas. Vaiką sužeidęs dviratininkas iš įvykio vietos pasišalino. Beveik tuo pačiu metu, Trakuose, gyvenamojoje zonoje automobilio vairuotojas nepastebėjo per pėsčiųjų perėją mechaniniu paspirtuku važiavusio 11-mečio berniuko ir jį partrenkė.

Pavakarę Palangoje, Vytauto g. į kelią netikėtai įbėgo laukinis gyvūnas, vairuotojas išvengė susidūrimo su stirna, tačiau nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį, įvykio metu buvo sužeista jauna keleivė. Taip pat trečiadienį dėl laukinių gyvūnų įvyko 14 eismo įvykių, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo.

Šiauliuose 38 m. vyras, neturintis teisės vairuoti, partrenkė 3 metų mergytę, kuri su seserimi ėjo per kelią sankryžoje. Vairuotojas spruko, nes buvo neblaivus.

Vakare, Šiauliuose, Žuvininkų g., 38 m. vyras, neturintis teisės vairuoti, partrenkė 3 metų mergytę, kuri su seserimi ėjo per kelią sankryžoje. Vairuotojas, kuriam vėliau buvo nustatytas 0,89 prom. girtumas, iš įvykio vietos pasišalino ir buvo surastas namuose.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad šiltuoju metų laiku keliuose į įvykius dažniau patenka pažeidžiamiausių eismo dalyvių – pėsčiųjų, važiuojančių paspirtukais, riedučiais, riedlentėmis, dviračių (motorinių, elektrinių), motorinių (elektrinių) paspirtukų, riedžių vairuotojai.

Prašome pasirūpinti savo ir aplinkiniu saugumu keliuose, o vietose, kuriose susikerta įvairių kategorijų eismo dalyvių keliai, laikytis važiavimo pirmenybės taisyklių reikalavimų ir visais atvejais įsitikinti, kad važiuoti yra saugu, o transporto priemonės sustojo praleisti kitus eismo dalyvius. Atkreipiame dėmesį, kad atidumas kelyje gali padėti išvengti skaudaus eismo įvykio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius