-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šakių rajone pasieniečiai nuo gaisro išgelbėjo senukų pastatus

Du po tarnybos į namus vykę Pagėgių rinktinės pasieniečiai Šakių rajone nuo gaisro išgelbėjo senukų porą – pareigūnai pastebėjo ir savo jėgomis lokalizavo beįsiplieskiantį gaisrą jų ūkiniame pastate.
Gaisrą gesinę Rociškių užkardos vyresnysis specialistas Saulius Dumčius (kairėje) ir užkardos vado pavaduotojas Darius Maksvytis
Gaisrą gesinę Rociškių užkardos vyresnysis specialistas Saulius Dumčius (kairėje) ir užkardos vado pavaduotojas Darius Maksvytis / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį du VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pareigūnai baigę tarnybą važiavo namo vieno iš pasieniečių nuosavu automobiliu. Apie 18 val. pravažiuodami pro Šakių rajono Slavikų kaimą už maždaug puskilometrio nuo kelio VSAT pareigūnai pastebėjo ugnį.

Arčiau privažiavę pasieniečiai pamatė, kad atvira liepsna dega ūkinis pastatas. Šiferiu dengtas stogas poškėjo nuo karščio, o gūsingo vėjo nešamos žiežirbos jau buvo aplipusios ir gyvenamąjį namą, esantį vos už kelių metrų nuo degančio pastato.

Pasieniečiai iškart į įvykio vietą iškvietė ugniagesius, o patys ėmėsi savo jėgomis gesinti gaisrą. Kadangi prie sodybos šulinio ar kito vandens šaltinio nebuvo, VSAT pareigūnams vandenį teko kibirais nešti iš netoliese esančios kūdros eketės. Kai jie jau buvo pradėję tokį darbą, lauke pasirodė ir šeimininkai – senyvo amžiaus žmonių pora.

Rociškių užkardos pasieniečiams pavyko sutramdyti gaisrą ir jį visiškai lokalizuoti. Atvykę ugniagesiai gaisrą baigė gesinti.

Pagalbon senukams laiku suskubę pasieniečiai įtaria, kad ugnis įsiplieskė nuo žarijų, kurios buvo nešamos iš namo krosnies, kad ūkiniame pastate nesušaltų ten saugomos bulvės. Vėjo košiamame nesandariame ūkiniame pastate taip pat buvo patiesta šiaudų bulvėms šildyti. Itin stiprūs vėjo gūsiai antradienį vakare pro sandėliuko plyšius galėjo labiau įpūsti žarijas, pradėjo jas nešioti, padegė šiaudus, o nuo jų užsidegė ir visas pastatas. Įvykio metu stipriai apdegė vienas pastato šonas.

Gyvenamasis namas ir jo gyventojai operatyviai sureagavusių pasieniečių dėka nenukentėjo. Gaisro padarytus nuostolius įvertins ugniagesiai.

VSAT pareigūnai dažnai ateina pagalbon vietiniams pasienio gyventojams panašiais atvejais ir kai juos ištinka įvairios bėdos.

Pavyzdžiui, gruodžio viduryje VSAT Lazdijų rinktinės Lieponos užkardos patruliai, kontroliavę priskirtą sienos su Rusija ruožą, netoli Stulgelių kaimo Vilkaviškio rajone iš toliau tamsoje pastebėjo kilusį gaisrą. Du pasieniečiai tarnybiniu visureigiu nedelsiant nuskubėjo į įvykio vietą.

Paaiškėjo, kad atvira ugnimi dega šalia daugiabučio esantys sandėliukai, stovintys netoli ūkinio pastato. Kadangi vietos gyventojai jau miegojo, VSAT pareigūnai prižadino arčiausiai gyvenusius žmones ir pradėjo gesinti gaisrą, semdami kibirais vandenį iš šalia esančio šulinio.

Pasieniečių ir gyventojų pastangomis pavyko pasiekti, kad ugnis nepersimestų ant ūkinio pastato, taip pat buvo prigesinti degantys sandėliukai. Atvykus ugniagesiams apmalšintas gaisro židinys buvo visiškai užgesintas, o du Lieponos užkardos patruliai tęsė sienos su Rusija apsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius