-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 12 /13:41

Šakių rajono gyventoją apmovė kriptovaliutų sukčiai: atidavė rekordinę sumą – 151 tūkst. eurų

Moteris į tariamą kriptovaliutos platformą teigia pervedusi daugiau nei 151 tūkst. eurų. Policija teigia, kad tai – rekordinė šiemet sukčių išviliota suma.
Kriptovaliutos
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį, 11.10 val., Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariatas gavo pareiškimą.

Jame 61 metų moteris nurodė galvojusi, kad nuo praėjusių metų rugsėjo į kriptovaliuta prekiaujančią platformą pervedinėjo įvairias pinigų sumas.

Bendra padaryta turtinė žala siekia 151 tūkst. 931 eurą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo sukčiavimo.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio viršininkė Ieva Šlivinskienė 15min patikslino, kad šiuo atveju nusikaltimai tikriausiai padaryti ir pinigai buvo prarasti pagal „klasikinę“ sukčiavimo schemą. Kuomet žmonės susidomi skelbimais internete apie greito praturtėjimo būdus, su jais susisiekia tarpininkai, žadantys pagalbą „saugiai ir pelningai“ investuojant.

„Žmonės pamato tą skelbimą, susidomi. Pirmiausiai užpildo ten prašomą informaciją, o tada jau su jais susisiekia asmenys, prisistatantys tarpininkais. Kai žmonės perveda pinigus, bet nesulaukia jiems žadėtų didžiulių pelnų, pasijunta nukentėjusiais ir kreipiasi į pareigūnus dėl sukčiavimo“, – teigė Marijampolės VPK atstovė.

Policija tiria dar vieną galimą sukčiavimą, kai du asmenys į kriptovaliutos įmonę pervedė 64,4 tūkst. eurų.

Antradienį, po 11 val., Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jurbarko rajono policijos komisariate gautas pareiškimas.

Jame teigiama, kad 72 metų moteris nuo spalio 4 dienos į užsienyje registruotą kriptovaliutos įmonę pervedė 27 tūkst. 350 eurų, o 22 metų jaunuolis į tą pačią įmonę pervedė 37 tūkst. 100 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Kriptovaliuta yra skaitmeninė, arba virtuali, valiuta, leidžianti anonimiškai atlikti internetinius mokėjimus tiesiogiai tarp vartotojų nesinaudojant bankais ar kitais tarpininkais.

Kriptovaliutos neturi fizinės išraiškos – nėra jų monetų ar banknotų, kuriuos būtų galima pačiupinėti. Jos egzistuoja tik virtualiame pasaulyje.

Specialistai visuomet pabrėžia ir siūlo įvertinti, kad tikros investicijos dažniausiai būna susijusios su tam tikra rizika, tad pelno besitikintys žmonės turi turėti tam tikrų žinių, galų gale, suprasti, kad pelno vizija gali virsti nuostolingu reikalu.

Suprasti akimirksniu

  • Kriptovaliuta yra skaitmeninė, arba virtuali, valiuta, leidžianti anonimiškai atlikti internetinius mokėjimus tiesiogiai tarp vartotojų nesinaudojant bankais ar kitais tarpininkais.
  • Kriptovaliutos neturi fizinės išraiškos – nėra jų monetų ar banknotų, kuriuos būtų galima pačiupinėti. Jos egzistuoja tik virtualiame pasaulyje, paaiškina BNS.

Tuo metu Baudžiamajame kodekse apibrėžtas sukčiavimas realiai su investavimu gali neturėti nieko bendra – dažniausiai kalbos apie kriptovaliutas, akcijas ar kitas sritis tėra akių dūmimas lengvatikiams.

Įvairių praturtėjimo siužetų prisigalvoję nusikaltėliai tiesiog pasisavina žmonių pinigus arba prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus, o tuomet dingsta kaip į vandenį – galų belieka ieškoti policijai. Gyventojams kartais pasiseka, kai pareigūnai ar bankininkai bent dalį lėšų spėja apsaugoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius