Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šalčininkietis apie bombą oro uoste pranešė ne pagalbos 112, o informacijos paieškos telefonu

Policija nustatė eilinį oro uostų „sprogdintoją“, kuris šiuo atveju išsiskyrė nebent tuo, kad skambino ne Bendrojo pagalbos centro numeriu, o mokamą kontaktinę informaciją telefonu teikiančiai įmonei.
Oro uostas
Asociatyvinė iliustracija: oro uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2015 m. sausio 30 d. apie 20.23 val., paskambinus vienai informaciją teikiančiai įmonei  buvo pagrasinta susprogdinti sostinės oro uostą. Jau sausio 31 d. apie 11 val. sulaikytas šia nusikalstama veika įtariamas Šalčininkų rajono gyventojas (gimęs 1962 m.).

Šalčininkų r. policijos komisariate dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 236 str., įtariamąjam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šiais metais tai yra jau penktas pranešimas apie įvairiuose objektuose Vilniaus apskrityje padėtus sprogmenis. Per 2014-us metus tokių pranešimų Vilniaus apskrities policijos įstaigoje užregistruota dar 17.

Nuo 2014 m. sausio 1-osios iki tokių pranešimų yra pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai, rašoma Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų antradienį paviešintame pranešime. Pabrėžtina, kad nei vienas toks pranešėjas neliko nenustatytas, o už pranešimus, dėl kurių paprastai patiriama nemaža turtinė žala, gresia ir civilinė atsakomybė ją atlyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius