Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų pasienio punkte užsiliepsnojo vilkikas

Pirmadienį ryte pasienyje su Baltarusija veikiančiame Šalčininkų kontrolės punkte užsidegė klaipėdiečio vairuojamas vilkikas. Įvykio metu sudegė kabina, žmonės nenukentėjo. Pasieniečių ir ugniagesių pastangomis gaisras neišsiplėtė į vilkiko priekabą.
Sudegęs vilkikas
Sudegęs vilkikas / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sudegęs vilkikas
VSAT nuotr./Sudegęs vilkikas

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, apie 7 val. ryto Šalčininkų punkte dirbantys VSAT Varėnos rinktinės Tibonių užkardos pasieniečiai pastebėjo, kad iš po vilkiko Iveco lietuviškais numeriais kabinos ėmė rūkti dūmai.

Iš Baltarusijos į Lietuvą vykusi 67-erių klaipėdiečio vairuojama transporto priemonė jau buvo patikrinta punkte veikiančių tarnybų, VSAT pareigūnai jau buvo atlikę ir dokumentų patikrą.

Prie kabinos prišokę pasieniečiai apie kylantį gaisrą pranešė vairuotojui, kuris iš pradžių tuo nenorėjo patikėti.

VSAT pareigūnai iškart dviem savo tarnybinėse patalpose turimais gesintuvais pradėjo slopinti ugnį. Vienas pasienietis nubėgo į netoliese esančia neapmokestinamų prekių parduotuvę, kur pagriebė dar du gesintuvus ir jais irgi padėjo kolegoms gesinti įsiplieskusią kabiną.

Prieš tai iš jos iššokęs vairuotojas dar spėjo pasiimti dokumentus.

Pasieniečiai gesintuvais tik kiek prislopino ugnį, tačiau jos užgesinti jau nebegalėjo, nes kabina įsidegė atvira liepsna. Kol atvyko ugniagesiai, VSAT pareigūnai stengėsi neleisti ugniai persimesti į priekabą, kur buvo gabenami įrengimai.

Dėl punkto teritorijoje užsidegusio vilkiko pasieniečiai pakoregavo kitų ten buvusių automobilių judėjimą, kad nekiltų pavojaus aplinkiniams.

Operatyviai į punktą dviem automobiliais atvykę Šalčininkų ugniagesiai visiškai nuslopino ugnį. Vilkiko kabina išdegė visiškai, tačiau spėta išgelbėti priekabą su kroviniu.

Po įvykio Šalčininkų punktas toliau dirbo įprastu režimu.

Įvykį tiria Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius