-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Šalčininkų policininkai kyšių siūlytojams galutinai atsuko nugaras

Netoleranciją korupcijai Šalčininkų policininkai išreiškė klijuodami ant tarnybinių automobilių lipdukus „Aš neimu kyšių“.
Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai ir antikorupciniais lipdukais paženklintas tarnybinis transportas.
Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai ir antikorupciniais lipdukais paženklintas tarnybinis transportas. / Šalčininkų r. policijos nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariate buvo vykdoma antikorupcinė akcija – Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio (VPS PP) pareigūnai išreiškė savo požiūrį į kyšius ir ant tarnybinio transporto priklijavo lipdukus „Aš neimu kyšių“.

VPS PP viršininkas Andžejus Urbelevičius, skatindamas pavaldinius policijos veikloje vadovautis sąžiningumo ir nepiktnaudžiavimo tarnyba principais, išdalino lipdukus, o poskyrio apylinkės inspektoriai Jurijus Grabštunovičius, Gžegožas Masianas ir Andrejus Vilkanecas, pakiliai ir draugiškai nusiteikę, vieni kitiems padėdami, priklijavo lipdukus ant automobilių. Viršininkas A.Urbelevičius tikisi, kad šią idėją palaikys ir prie akcijos prisijungs ir kiti apylinkės inspektoriai, tad visi apylinkių inspektorių automobiliai važinės po rajono teritoriją su lipdukais „Aš neimu kyšių“.

Su korupcija ir kyšininkavimu yra kovojama visose valstybės valdymo sferose įvairiomis priemonėmis bei formomis. Šiais metais sveikatos įstaigos darniai pasipuošė lipdukais, skelbiančiais, kad geriausia padėka gydytojui yra šypsena, o policijos sistemoje antikorupciniais lipdukais pažymėti patrulių automobiliai jau važinėja kelerius metus.

Lipdukai „Aš neimu kyšių“ – tai prevencinė priemonė, išreiškianti valstybės pareigūno, policininko nuostatą – nesitaikstyti su korupcija, nepiktnaudžiauti tarnyba, o sąžiningai vykdyti nustatytus policijos pareigūnui įgaliojimus.

Iš kitos pusės šios priemonės tikslas – priversti ketinantįjį duoti kyšį pagalvoti apie savo veiksmų teisėtumą ir įspėti, kad už siūlymą ar kyšio davimą valstybės tarnautojui gresia baudžiamoji atsakomybė. Taip pat ši akcija – tai policijos indėlis skatinant rajono gyventojų nepakantumą korupcijai bei ugdant teisėtu elgesiu paremtą visuomenės savimonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius