Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajone girtas beteisis vairuotojas skriejo nuo kelio: keleivė gali likti neįgali

Šventinis laikotarpis įrodė, kad Šalčininkų rajono gyventojams nesvetimas noras vairuoti transporto priemones neblaiviems.
Greitoji pagalba
Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gruodžio 25 d. apie 2 val. 21 min. Šalčininkų rajone, kelio Jašiūnai–Turgeliai–Tabariškės 3,2 km, 52 metų vyras, Turgelių kaimo gyventojas, vairavo automobilį „Audi A6“ būdamas neblaivus – alkoholio matuokliu nustatyta 1,63 prom. Vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į kelio būklę bei meteorologines sąlygas, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės ir nuvažiavęs nuo kelio apsivertė.

Eismo įvykio metu nukentėjo kartu važiavusi 47-erių keleivė, ji gydoma ligoninėje. Sunkūs sužalojimai gali lemti ir neįgalumą. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 4 d., įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Taip pat paaiškėjo, kad vairuotojas niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir šiais metais jau buvo įkliuvęs policijai vairuojant tą patį automobilį, už tai buvo paskirta bauda, tačiau, akivaizdu, kad vyras iš to įvykio nepasimokė ir jokių išvadų nepadarė.

Be šio įvykio, savaitgalį Šalčininkų rajone buvo nustatyti dar du atvejai, kuomet automobilius vairavo neblaivūs asmenys.

Gruodžio 24 d. apie 1 val. 10 min. Šalčininkų rajone, kelio Vilnius-Lyda 42 km, buvo sustabdytas automobilis „Toyota Corolla“, kurį vairavo 23 metų jaunuolis. Alkotesteriu jam nustatyta 0,53 prom. Pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 422 str. 5 d., jam gresia bauda nuo 800 iki vieno 1100 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo vienerių metų iki vienerių metų ir šešių mėnesių.

Gruodžio 25 d. apie 16 val. 35 min. Šalčininkų rajone, Dainavos seniūnijoje, Gilviniškių kaime, Žaliojoje gatvėje, buvo sustabdytas automobilis „Audi A4“, kurį vairavo vietinis 28-erių vyras, kuriam nustatytas vidutinis neblaivumas – 2,05 prom.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281¹ str. 1 d., įtariamajam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius