-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė cigaretes gabenusius vyrus

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnų užklupti kontrabandininkai mėgino bėgti, tačiau po trumpų gaudynių buvo sulaikyti. Jų, kaip manoma, laukusį mašinos vairuotoją pasieniečiams teko tramdyti jėga.
Pasienis
Pasienis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienio naktį VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Petroškų kaimu esančiame lauke aptiko kelių žmonių pėdsakus.

Nuošalioje vietovėje palikta kelių asmenų pėdsakų brydė sukėlė įtarimą, todėl patruliai nusprendė ja pasekti. Už maždaug puskilometrio VSAT pareigūnai pastebėjo kelis asmenis su nešuliais. Netikėtai užklupti pažeidėjai mėgino bėgti, tačiau buvo sulaikyti.

Paaiškėjo, kad abu jie yra Šalčininkų rajono gyventojai – 28 ir 20 metų vyrai. Čia pat pasieniečiai rado tris juodus maišus su rūkalais. Iš viso aptiktas 1 tūkstantis 90 pakelių cigarečių „Premier“ ir „Minsk Superslims“, paženklintų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Atokiau nuo kaimo pažeidėjus sulaikę pasieniečiai įtarė, kad kur nors netoliese jų galėjo laukti transporto priemonė, todėl įvykio vietovei apžiūrėti buvo iškviestas pastiprinimas.

Netrukus mobilusis VSAT patrulis vietiniame kelyje Širviai – Pepes aptiko stovintį automobilį Audi 80. Prie vairo sėdėjęs 20 metų Šalčininkų rajono gyventojas nesugebėjo pasieniečiams paaiškinti, ką tamsiu paros metu veikiąs pasienio ruože.

VSAT pareigūnai paprašė vyro išlipti iš automobilio. Šis tai padaryti atsisakė, todėl buvo išlaipintas panaudojus fizinę jėgą. Besimuisčiusiam vairuotojui pasieniečiai uždėjo antrankius. Vyrui dėl teisėtų savo pareigas atliekančių VSAT pareigūnų reikalavimų nevykdymo pradėta administracinė teisena. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą.

VSAT pareigūnai administracines teisenas dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėjo ir su kroviniu sulaikytiems šalčininkiečiams.

Po apklausos trijulė paleista. Cigaretės laikinai saugomos G. Žagunio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius