Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šalčininkų rajone šalia 3000 pakelių baltarusiškų rūkalų sukiojosi įtartini jaunuoliai

Prie sienos su Baltarusija Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai aptiko 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių bei sulaikė tris, įtariama, su šiuo kroviniu susijusius Vilniaus rajono gyventojus, pirmadienį praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Rastas kontrabandos krovinys
Rastas kontrabandos krovinys / VSAT nuotr.

Penktadienį VSAT Vilniaus rinktinės G.Žagunio užkardos pasieniečiai Baltarusijos pusėje techninėmis vaizdo fiksavimo priemonėmis pastebėjo įtartiną vyrą su dideliais nešuliais. Ši vieta yra Šalčininkų rajono Jankūnų kaimo prieigose.

Netrukus melioracijos griovyje netoli sienos su Baltarusija pasieniečiai aptiko 8 ryšulius, įvyniotus į juodos spalvos polietileną. Juose buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Netoliese rasti dar 4 tokie ryšuliai, kuriuose buvo 1000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT patruliais netrukus sulaikė ir tris Vilniaus rajono gyventojus, kuriems yra 21-eri, 23-eji ir 29-eri.

Pasieniečiams atlikus vietovės apžiūrą sienos pažeidimo pėdsakų nenustatyta. Manoma, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos rūkalus permetė į Lietuvą per sienos liniją jos nepažeisdami.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai sulaikytiesiems pradėjo administracinių bylų teisenas. Po apklausų Vilniaus rajono gyventojai paleisti. Rūkalai saugomi G.Žagunio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius