Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajone sulaikyti gruzinai pasieniečiams suvaidino spektaklį

Pasieniečių sulaikytiems gruzinams staiga neva pašlijo sveikata. Atskubėję medikai gruzinams išmatavo kraujo spaudimą, padarė kardiogramas, ištyrė kraują ir atliko kitus sveikatos patikrinimus. Po išsamios patikros konstatuota: jokių sveikatos sutrikimų nėra.
Sulaikyti nelegalai melagingai prisišaukė medikus
Sulaikyti nelegalai melagingai prisišaukė medikus / VSAT nuotr.

Kalvarijos užkardos pareigūnams prie sienos su Lenkija sulaikius 4 gruzinus paaiškėjo, kad į Lietuvą iš Baltarusijos jie neteisėtai pateko Šalčininkų rajone. Pasieniečiams gruzinai dar suvaidino spektaklį apie neva pablogėjusią sveikatą.

Ketvirtadienį vakarop Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, vykdė nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę. Prie pat sienos su Lenkija jie patikrinimui sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį taksi ženklais pažymėtą automobilį „Mercedes Benz E220“ su lietuviškais numeriais. Jį vairavo 46-erių vilnietis.

Taksi vyko 4 keleiviai, kurie pasieniečiams pateikė Gruzijos piliečių pasus, išduotus 34-erių, 35-erių, 40-ies ir 49-erių vyrams. Juose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai patekti ir būti bendrijoje erdvėje, VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio parengtame ir penktadienį paviešintame pranešime.

Bendradarbiaujant su sieną su Baltarusija saugančios VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiais pradėjo aiškėti ir neteisėto gruzinų patekimo į Lietuvą aplinkybės. Tribonių pasieniečiai tą pačią dieną ties Šalčininkų rajono Raudonbalio kaimu aptiko 4 asmenų pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos.

Užsieniečiai pasieniečiams staiga ėmė skųstis širdžių ritmo sutrikimais, dideliais kūno skausmais ir kitokiais negalavimais. VSAT pareigūnai iškart iškvietė greitąją pagalbą. Medikai nustatė, kad gruzinai sveikutėliai.

Kai Kalvarijos ir Tribonių užkardų pareigūnai pasikeitė visais surinktais duomenimis ir įrodymais, neliko abejonių, kad pasienyje su Lenkija sulaikyti gruzinai yra tie patys sienos su Baltarusija pažeidėjai.

Atgabenti į Kalvarijos užkardą apklausai 3 iš 4-ių užsieniečių, įtariama, suvaidino spektaklį apie ūmiai pablogėjusią sveikatą. Vyrai pasieniečiams staiga ėmė skųstis širdžių ritmo sutrikimais, dideliais kūno skausmais ir kitokiais negalavimais. VSAT pareigūnai iškart iškvietė greitąją pagalbą. Atskubėję medikai gruzinams išmatavo kraujo spaudimą, padarė kardiogramas, ištyrė kraują ir atliko kitus sveikatos patikrinimus. Po išsamios patikros konstatuota: jokių sveikatos sutrikimų nėra, medicininė pagalba užsieniečiams nereikalinga.

Tuomet Gruzijos piliečius pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilnietis taksistas paleistas, tačiau ramiai miegoti jis turbūt negalės – vyrui įteiktas šaukimas pirmadienį atvykti apklausai.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 97 Gruzijos piliečius, kurie neteisėtai bandė patekti į Lietuvą. Ankstesniais metais šioje kategorijoje gruzinai buvo lyderiai tarp visų užsieniečių. Šiemet juos aplenkė Vietnamo piliečiai, kurių VSAT pareigūnai jau sulaikė 227.

VSAT nuotr./Sulaikyti nelegalai
VSAT nuotr./Sulaikyti nelegalai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius