Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų teismas nubaudė leidimo teikti paslaugas neturėjusį taksistą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai iš asmenų teikiančių taksi paslaugas gavo informacijos, kad Šalčininkų rajone yra asmuo, neturintis nustatyta tvarka išduoto leidimo, bet už mokestį vežantis gyventojus.
Taksi
Taksi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, kovo 6 dieną policijos pareigūnams organizavus stebėjimą pavyko nustatyti, kad pilietis R.G. (gim. 1964 m.) savo automobiliu vežė keleivį į jo nurodytą vietą ir paėmė už tai 6 litų mokestį. Vyriškiui už taksi paslaugų teikimą, t.y. už neteisėtą vertimąsi komercine veikla (LR ATPK 173 str.) buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas ir perduotas teisminiam nagrinėjimui.

Teismas, išnagrinėjęs administracinės teisės pažeidimą, priėmė balandžio 22 d. įsiteisėjusį nutarimą – pripažinti R.G. kaltu padarius teisės pažeidimą, numatytus LR ATPK 173 str. 1 d. ir paskirti 1 tūkst. litų piniginę baudą.

Teismas nustatė, kad R.G. šia neteisėta veika užsiiminėjo sistemingai, tai patvirtino liudytojai. Bet kadangi pažeidėjas niekur nedirba ir administracine tvarka baustas nebuvo, teismas skyrė jam mažiausią bausmę. Šio straipsnio sankcijoje yra numatyta bausmė nuo 1 tūkst. litų iki 3 tūkst. litų, pakartotinai iki 6 tūkst. litų.

Policija turi informacijos, kad asmenų, kurie neteisėtai teikia taksi paslaugas Šalčininkų rajone gali būti daugiau. Todėl policija ir toliau vykdys policines priemones, siekiant išaiškinti šios rūšies pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius