Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaldymo įrenginio ertmėse – cigarečių kontrabanda

Priešpaskutinę vasaros dieną Vilniaus muitininkai Medininkų kelio poste sulaikė vilkiką, kuris į Lietuvą mėgino įvežti didelį kiekį kontrabandinių cigarečių. Nelegalūs rūkalai buvo paslėpti vilkiko puspriekabės šaldymo įrengimo ertmėse.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime, apie 20 valandą Baltarusijos piliečio V.K. vairuojamas krovininis automobilis „Volvo“ sieną kirto Medininkų kelio poste ir į Lietuvą įvažiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta. Vairuotojas deklaravo, kad veža tik leistiną neapmokestinamą akcizinių prekių kiekį, o draudžiamų daiktų neturi.

Tačiau kelio poste su muitininkais kartu dirbusiems mobiliosios grupės pareigūnams kilo įtarimas, kad vilkike gali būti slepiamas nelegalus krovinys, todėl buvo apsispręsta „tuščią“ vilkiką patikrinti detaliai.

Peršvietę jį mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai kontrabandinių cigarečių slėptuves aptiko ne „tradiciniame“ dvigubame dugne ar lubose, o puspriekabės šaldymo įrenginio ertmėse. Iš jų buvo ištraukta 3 tūkst. 400 pakelių penkių rūšių kontrabandinių cigarečių „Winston“, „L&M“, “Pall Mall“, „L&M Red Label“ ir „Pall Mall Azure“, kurių vertė juodojoje rinkoje – daugiau kaip 25,3 tūkst. litų.

Pažeidėjui surašytas Administracinės teisės pažeidimų protokolas, o neteisėtai gabentos prekės ir automobilis sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius