Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalies pataisos namų savaitės kronika: per tvoras skriejantys telefonai ir narkotikai

Kalėjimų departamentas pateikė šalies pataisos namų kroniką. Joje dominuoja per tvoras skriejantys telefonai ir narkotikai.
Pareigūnų radiniai
Pareigūnų radiniai / Kalėjimų departamento nuotr.

Kaip rašoma Kalėjimų departamento pranešime, lapkričio 3 d. apie 12.20 val., į Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 1-osios valdybos teritoriją įskriejo paketas. Pareigūnams patikrinus įstaigos teritoriją buvo rastas ir paimtas paketas su augalinės kilmės žalios spalvos, kaip įtariama, narkotine  medžiaga, skleidžiančia aštrų kvapą.

Dėl šio įvykio Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 1-ojoje valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų  gaminimo, perdirbimo, įgijimo, laikymo, gabenimo ar siuntimo turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti.

Lapkričio 6 d. apie 21.50 val. Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iosios valdybos budintys apsaugos pareigūnai pastebėjo į gamybinę zoną metamus paketus. Pareigūnams skubiai nubėgus į įvykio vietą buvo rasti ir paimti  penki paketai. Išardžius paketus juose rasta dešimt mobiliojo ryšio telefonų.

Tą pačią dieną Panevėžio pataisos namų pareigūnai, tikrindami nuteistajai adresuotą smulkią drabužių siuntą, dėžės dugne išpjautoje ertmėje rado įklijuotą mėlynos spalvos plastikinį paketą su neaiškios kilmės, kaip įtariama, narkotine ar psichotropine medžiaga.

Radinys perduotas Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Lapkričio 7 d. apie 20.20 val. Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iosios valdybos budintys apsaugos pareigūnai pastebėjo, kad per apsauginę tvorą, į šios valdybos gamybinę zoną suspausto oro įrenginio pagalba bandoma įšauti nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus. Operatyvių veiksmų dėka,  valdybos teritorijoje buvo surastas ir paimtas  lipnia juosta apvyniotas įšautas  paketas.

Apžiūrėję paketą pareigūnai jame rado nemažą kiekį, kaip  įtariama, narkotinių medžiagų: 200 vienetų tablečių, apie 220 gramų kitų narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Pakete taip pat  rastas vienas mobiliojo ryšio telefonas  ir viena SIM kortelė.

Dėl šio įvykio Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iojoje valdyboje   pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamos narkotinės medžiagos perduotos ekspertams.

Lapkričio 8 d. apie 12 val. į Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 1-osios valdybos teritoriją per apsaugines tvoras buvo permesti du paketai. Paėmę permestus paketus pareigūnai juose rado penkis mobiliojo ryšio telefonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius