-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samurajai“ susikovė dėl narkotikų?

Dvikovos, per kurią švaistytasi viduramžių ginklais, nugalėtojas – su Kauno organizuoto nusikalstamumo pasauliu siejamas Vilius Naraškevičius įkalintas 10 metų. Viena jo auka – po žeme, kitai šiurpios lemties pavyko išvengti.
„Turėjau ginti save ir šeimą“, – suteikus paskutinį žodį teisinosi V.Naraškevičius.
„Turėjau ginti save ir šeimą“, – suteikus paskutinį žodį teisinosi V.Naraškevičius. / LŽ nuotr.

Kauno apygardos teismas įvertino mįslingus pernykštės liepos 27–osios įvykius pakaunės sodininkų bendrijos „Pajūrys“ 99 sklype. Prieš vidurnaktį moters klyksmo laukan išginti gretimų sklypų savininkai rado ištiktą agonijos besiblaškantį 47 metų kaimyną Romą D. ir sąmonę praradusį keleriais metais jaunesnį jo draugą Gintą Č. Į įvykio vietą iškviesta policija nuo medžio nukabino kruvinus apie 70 cm ilgio nunčiakus ir surinko netoliese išmėtytus nedidelį dalgį bei metalinį apie dviejų metrų ilgio vamzdį. Apie pusantro metro ilgio kardo, nuo kurio krito sklypo šeimininkas, taip ir nepavyko rasti. Manoma, kad jį išsivežė žudikas, anot liudytojų, ne kartą prašęs Romo D., kad šis parduotų kambaryje, ant sienos, kabėjusį kardą. Tačiau šio savininkas nesutikęs, nes tai buvo jo velionio svainio dovana.

Nukentėjusiojo tiesa

Gintas Č., kuriam tada pavyko likti gyvam, teisme pasakojo buvęs užpultas iš pasalų, kai sėdėjo su draugu kieme ant suoliuko. Prieš tai pas juos viešėjo ne per toliausiai sklypą turintis V.Naraškevičius. Neva susitiko šį pakeliui eidami į parduotuvę alaus. V.Naraškevičius buvo važiuotas ir pasisiūlė juos parvežti. Nors ir buvo kartu su žmona bei šios seneliu. Atsivežė jis ir puslitrį degtinės, tačiau nebaigus šio gerti V.Naraškevičius raginamas žmonos išvažiavo.

Nuo pasalūniško smūgio per galvą Gintas Č. teigia nukritęs. Užpuolikas atsėlino iš tos pusės, kur jis prieš tai buvo įsmeigęs į žemę kardą. Po to, kai Romas D., turėjęs egzotiškų ginklų kolekciją ir mėgęs mėgdžioti kovinių filmų herojus, prieš kelias valandas jam demonstravo kardo valdymo įgūdžius.

Pasak Ginto Č., jam atsigavus, V.Naraškevičius jau puolė su kardu ant žemės sėdintį Romą D. Gintas Č. dar mėginęs draugą gelbėti – nusitvėręs garaže metalinį vamzdį. Vieną V.Naraškevičiaus ataką jam pavyko atremti, tačiau netrukus Gintą Č. vėl pakirto smūgis iš nugaros. Atsigavo jis tik purtomas subėgusių kaimynų.

Gintas Č. prašė priteisti iš V.Naraškevičiaus 10 tūkst. litų. Neva šis kardu jam išmušė penkis dantis. Ekspertai konstatavo, kad Gintui Č. suduota mažiausiai 18 smūgių rankomis, kojomis ir nenustatytais daiktais į įvairias kūno vietas, tačiau įvardijo tai kaip nežymų sveikatos sutrikdymą.

Kaltinamojo versija

V.Naraškevičius apie įvykį pasakoja kitaip. Neva tądien pas jį atėjęs Romas D., iš kurio buvo pirkęs židinį. Svečias teigė, kad V.Naraškevičius jam liko skolingas 30 litų. Sutarta vakare susitikti prie parduotuvės. Romas D. ten atėjo išgėręs. Kaip ir jo draugas. Ir jau prašė ne pinigų, o butelio. V.Naraškevičius teigė jį nupirkęs ir dar nuvežęs abu namo. Ten Gintas Č. ėmė primygtinai reikalauti išgerti kartu su jais.

Anot V.Naraškevičiaus, nors jis ir atsikalbinėjo, Gintas Č. staiga atsistojo kovine poza ir pradėjo demonstruoti, ką moka. Jiems susikibus, draugui į pagalbą atbėgo ir kardą nusitvėręs Romas D. Apie tai, kaip jis vienas grūmėsi su dviem vyrais, kurie, atėmus vieną ginklą, tuoj pat nusitverdavo kitą, V.Naraškevičius pasakojo su visomis smulkmenomis. Pagal jo versiją daugumą sužalojimų Gintui Č. galėjo padaryti šio draugas, kai pastarajam juos užpuolus V.Naraškevičius dangstėsi savo priešininku. O patį Romą D. jis galėjo užmušti, kai atėmęs iš pastarojo kardą užkrito ant šio nuo Ginto Č. spyrio į nugarą.

Romas D., kuriam kardu nukirsta žąsto arterija, mirė greitosios pagalbos automobilyje. V.Naraškevičių gynęs vienas garsiausių Kauno advokatų prašė jį išteisinti – neva kaltinamasis neperžengė būtinosios ginties ribų. Prokuroras siūlė jį įkalinti 15 metų.

Artimųjų prielaida

„Trys girti asmenys demonstravo savo sugebėjimus naudotis koviniais ginklais“, – konstatavo teismas.

V.Naraškevičiui priteista sumokėti 50 tūkst. litų nužudytojo seseriai. Buvusios velionio sugyventinės, auginančios jųdviejų 4 metų dukrą, ieškinį teismas atmetė. Ji buvo prašiusi priteisti 90 tūkst. litų mergaitei išlaikyti. Neva tolimųjų reisų vairuotoju dirbęs Romas D. kas mėnesį dukrai išlaikyti mokėdavo po 500 litų. Teismo nuomone, motina nesugebėjo to įrodyti. Atmestas ir Ginto Č. ieškinys.

38 metų V.Naraškevičius, kuriam taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, nužudė Romą D. vos grįžęs iš Olandijos, kurioje gyveno. Kai tik grįžo į Lietuvą, jam buvo iškelta byla dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu heroino ir metamfetamino. Šią bylą taip pat nagrinėja Kauno apygardos teismas – V.Naraškevičiui pasiūlyta 9 metų laisvės atėmimo bausmė.

Romo D. artimųjų žiniomis, ir tada soduose kilęs konfliktas buvo susijęs su narkotikais. Romas D., kaip ir jo kaimynai, buvo nepatenkinti dėl bendrijoje vykstančios prekybos jais. Neva V.Naraškevičius tą lemtingą vakarą ir atėjo dėl to aiškintis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius