-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Santechniko radinys Elektrėnuose ant kojų pakėlė ir išminuotojus (papildyta 13.15 val.)

Visos specialiosios tarnybos trečiadienio rytą buvo sukeltos ant kojų namo rūsyje Elektrėnuose aptikus daiktą, panašų į savadarbį sprogmenį.
Elektrėnų policija
Elektrėnų policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apie įvykį Elektrėnuose 15min.lt redakciją informavo skaitytojai. „Pilnas kiemas gaisrinių, greitųjų, išminuotojų“, – teigė į redakciją skambinę žmonės.

15min.lt žiniomis, Elektrėnų specialiosios tarnybos sunerimo po santechniku prisistačiusio vyriškio skambučio. Vyras teigė vieno Sodų gatvės namo rūsyje aptikęs plastikinį maišelį su kyšančiais laidais.

Į įvykio vietą buvo nusiųsti policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios pagalbos medikai. Į Elektrėnus išskubėjo ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Papildyta 12.15 val.: „Aro“ išminuotojai apžiūrėjo santechniko radinį ir nustatė, kad specialiosios tarnybos ant kojų buvo sukeltos ne veltui. Greta gulinčiuose maišiukuose iš tiesų buvo pavojų keliančių daiktų.

„Didelių išminavimo darbų nebuvo. Tačiau daiktai maišiukuose iš tiesų ne patys maloniausi, jie pavojingi“, – 15min.lt žurnalistui sakė „Aro“ vadas Viktoras Grabauskas.

Viename iš maišiukų aptikta padegamoji virvė, keturi detonatoriai, mokomasis sprogstamasis paketas.

Kitame maišiuke buvo du savadarbiai sprogstamieji užtaisai, pripildyti parako. Juos jungė padegamoji virvė.

Neoficialiu vietos gyventojų teigimu, name, kuriame aptikti maišiukai su sprogstamaisiais užtaisais, gyvena Elektrėnų politikas.

Papildyta 13.15 val.: Kaip 15min.lt žurnalistą informavo Elektrėnų policijos komisariato viršininko pavaduotojas Sigitas Važnevičius, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Pradėjome ikiteisminį tyrimą dėl rasto sprogmens. Kai gausime tikslias ekspertų išvadas, bus aišku, kuria linkme tyrimas pakryps. Įtariamųjų kol kas neturime, tačiau jau renkame informaciją, kam galėjo priklausyti šis radinys“, – sakė S.Važnevičius.

Pareigūnas patvirtino, kad name gyvena vietos politikas, tačiau tvirtina, kad tiriamos įvykio versijos nėra susijusios su šiuo faktu.

„Tikrai tai nesusiję. Suprantu, kad visi iš karto apie tai gali pagalvoti. Bet tie rasti sprogmenys tikrai nėra siejami su tuo žmogumi“, – sakė Elektrėnų policijos viršininko pavaduotojas.

Pasak S.Važnevičiaus, namas, kurio rūsyje greta įėjimo rasti maišiukai su sprogmenimis, yra daugiabutis.

„Keturių aukštų namas. Ten trys namai sulipdyti. Aptvėrėme teritoriją, evakavome žmones iš aplinkinių laiptinių. Tikslaus evakuotų žmonių skaičiaus dabar nepasakysiu, bet jų nebuvo labai daug. Juk toks metas, visi darbe“, – sakė S.Važnevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius