-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sapiegos ligoninės kieme Vilniuje greitoji pagalba apdaužė du automobilius ir nuvažiavo

Vilniaus kelių policijos pareigūnai dėl pasišalinimo iš avarijos vietos protokolą surašė sostinės greitosios pagalbos automobilio vairuotojui, turinčiam net 40 metų vairavimo stažą. Jo automobilis trečiadienį apdaužė dvi ligoninės darbuotojų mašinas ir iš įvykio vietos nuvažiavo.
Greitoji pagalba
Greitoji pagalba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip 15min.lt žurnalistui vėliau pasakojo vieno sudaužyto automobilio savininkė, greitosios pagalbos automobilis buvo pastatytas uždarame Sapiegos ligoninės kieme Antakalnio gatvėje. Šiek tiek prieš 13 val. jis nuriedėjo nedidele įkalne per visą stovėjimo aikštelę ir trenkėsi į automobilio Nissan galinę dalį. Nuo smūgio Nissan apie pusantro metro pačiuožė į šoną ir trenkėsi į greta stovintį kitos gydytojos automobilį Honda.

Ne pats vairuotojas turėjo spręsti, kad nieko baisaus neatsitiko. Jis negali tokiu atveju spręsti, kokio dydžio žala padaryta kam nors ar nepadaryta. Jis pats privalėjo iškviesti policiją. Kadangi to nepadarė ir iš įvykio vietos nuvažiavo, jam surašytas protokolas dėl pasišalinimo.Nuo smūgio ir šis automobilis pačiuožė į šoną, nedaug trūko, kad jis būtų atsitrenkęs į dar vieną greta stovinčią mašiną.

„Mums, moterims, dabar labai sunku įvertinti patirtą žalą. Automobiliai apdaužyti. Galite pats įsivaizduoti, kad smūgio būta nemenko, jei viena mašina nuo jo net pusantro metro į šoną pačiuožė. Nissan apgadintas iš abiejų pusių, Honda – iš vienos. Apgadinti buferiai, sparnai. Sugadinimai matomi akivaizdžiai“, – pasakojo savo pavardės nenorinti skelbti gydytoja, automobilio Nissan savininkė.

Po kiek laiko įvykio vietoje pasirodęs greitosios pagalbos automobilio vairuotojas apžiūrėjo apdaužytas mašinas ir iš įvykio vietos nuvažiavo. Apie avariją niekam nepranešė ne tik automobilio vairuotojas, bet ir kartu buvę kiti GMP brigados nariai.

„Labai nemalonu, kad taip įvyko. Mums pasakė, kad greitosios pagalbos automobilis apdaužė mūsų mašinas ir išvažiavo. Iškvietėme policiją. Labai blogai morališkai jaučiuosi, kad taip reikia spręsti problemas su to pačios sistemos darbuotojas. O kur dar sugaištas laikas... Mašiną juk reikės remontuoti“, – 15min.lt žurnalistui sakė kito apgadinto automobilio savininkė, irgi nenorinti viešinti savo pavardės.

Policijai ilgai netruko nustatyti, koks greitosios pagalbos automobilis apgadino kitas dvi mašinas.

„Ta greitoji pagalba į priimamąjį buvo atvežusi ligonį. O ir mūsų kiti darbuotojai matė, kaip greitosios automobilis stovėjo įsirėmęs į mūsų mašinas“, –  sakė per avariją apdaužytų automobilių savininkės.

Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas 15min.lt žurnalistui sakė, kad į įvykio vietą atvykę patruliai nustatę, kokia greitosios pagalbos brigada buvo atvažiavusi į ligoninę, per medikų budėtojus pareikalavo, kad ji grįžtų.

Paaiškėjo, kad greitosios pagalbos automobilį vairavo 40 metų vairavimo stažą turintis vyriškis. Jis bandė teisintis, kad apžiūrėjęs nuriedėjusį automobilį ir mašinas, į kurias jis atsitrenkė, pamanė, jog nieko baisaus neatsitiko, todėl ir išvažiavo iš įvykio vietos. Kelių policininkų toks paaiškinimas neįtikino, jie greitosios pagalbos vairuotojui surašė protokolą dėl pasišalinimo iš įvykio vietos.

„Ne pats vairuotojas turėjo spręsti, kad nieko baisaus neatsitiko. Jis negali tokiu atveju spręsti, kokio dydžio žala padaryta kam nors ar nepadaryta. Jis pats privalėjo iškviesti policiją. Kadangi to nepadarė ir iš įvykio vietos nuvažiavo, jam surašytas protokolas dėl pasišalinimo“, – sakė M.Putrimas.

Greitosios pagalbos vairuotojui dabar gresia tūkstantinė bauda. Konkrečią nuobaudą jam turės skirti teismas.

„Juokinga, kai tokį vairavimo stažą turintis vairuotojas sako pamanęs, kad nieko neatsitiko. Pasiaiškino kaip mažas vaikas“, – sakė automobilio Nissan savininkė.

Gydytojos teigia, kad tokio ar panašaus įvykio Sapiegos ligoninės kieme niekas nepamena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius