-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šaunusis“ penketas, teisiamas baisioje istorijoje dėl 13-metės nugirdymo, išžaginimo ir nužudymo, išgirdo nuosprendį byloje dėl plėšimų ir vagysčių

Ruslanas Jankauskas, Rita Peciukonytė, Ivanas Mišakovas, taip pat 18-os metų dar nesulaukę A. ir E., laukiantys Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio dėl mirtinos pedofiliškos orgijos, jau nuteisti kitoje baudžiamojoje byloje.
Dviejose bylose teisiama ta pati kompanija: du suaugę vyrai, moteris ir dar du paugliai. Į teismus suimtuosius vežioja gausios konvojaus pajėgos.
Dviejose bylose teisiama ta pati kompanija: du suaugę vyrai, moteris ir dar du paaugliai. Į teismus suimtuosius vežioja gausios konvojaus pajėgos. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Naujojoje Vilnioje veikiančiame Vilniaus miesto 4-ame apylinkės teisme išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje į kaltinamųjų suolą sėdo tas pats penketas, kuris Vilniaus apygardos teisme teisiamas už mirtimi pasibaigusią orgiją su 13-mete (žr. susijusius straipsnius).

Teisėja Jovita Einikienė šiai kompanijai paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį.

Kaltinamieji Ruslanas Jankauskas, Rita Peciukonytė, Ivanas Mišakovas, taip pat 18-os metų dar nesulaukę A. ir E. nuteisti dėl plėšimo, vagystės, sukurstymo nusikalsti bei nepilnamečių įtraukimo į nusikalstamas veikas. Tiesa, R.Peciukonytė pagal Baudžiamojo kodekso 159-ąjį (dėl vaikų įtraukimo į nusikaltimus) išteisinta.

Pinigus grobė net iš savų

Iškalbinga bylos detalė – tarp nukentėjusiųjų per plėšimus ir vagystes yra vieno iš kaltinamųjų garbaus amžiaus tėvas, netekęs solidžios santaupų sumos. Nuosprendžiu nuteistieji įpareigoti atlyginti padarytą turtinę žalą, pareikštų civilinių ieškinių suma šioje byloje sudaro apie 14,5 tūkst. litų. Teismas pabrėžė, kad jei vaikai pinigų neturi – už juos privalo atsiskaityti tėvai.

Nepilnamečiams skirtos švelnios bausmės – vos po 45 paras arešto.

Suaugusieji formaliai nubausti griežčiau, tačiau bausmių vykdymas jiems atidėtas. R.Peciukonytė ir I.Mišakovas gavo po 2 metus, o R.Jankauskas – 2,5 metų lygtinės nelaisvės.

Kaltinamuosius teismas įpareigojo per tą laiką atlyginti žalą, registruotis policijoje, ilgam neišvykti, įsidarbinti ar bent užsirašyti į Darbo biržą.

Penktadienį paskelbtą teisėjos J.Einikienės verdiktą nuteistieji gali per 20 dienų apeliacine tvarka apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Laukia griežtos bausmės

Tačiau šio penketo narių gyvenimas ir be minėtų įpareigojimų jau yra suvaržytas – visi jie yra suimti rezonansinėje Vilniaus apygardos teismo baudžiamojoje byloje dėl nelaimės, kai užpraeitą rudenį Kirtimuose (Vilniaus r.) mirė priverstinai alkoholiu girdyta ir žaginta nepilnametė.

Antrojoje šios kompanijos byloje suaugusiems kaltinamiesiems gresia iki 20, nepilnamečiams – iki 10 metų kalėjimo.

Nuosprendžio rašyti jau irgi išėjusi teisėjų kolegija, kurią sudaro Teresėlė Kazlauskienė (pranešėja), Audronė Kartanienė ir Arūnas Kisielius, su proceso dalyviais dirbo neviešuose posėdžiuose.

Pastarojoje byloje suaugusiems kaltinamiesiems gresia iki 20, nepilnamečiams – iki 10 metų kalėjimo.

Bylos duomenimis, lemtingąjį sekmadienio vakarą R.Jankausko namuose Kirtimų kaime vyko išgertuvės, jose dalyvavo ir keli nepilnamečiai.

Teigiama, kad trobos šeimininko sugyventinė R.Peciukonytė tą dieną 13-metę mergaitę atvežė į kaimą iš Naujosios Vilnios rajono, kur paauglė gyveno į socialinės rizikos grupę įrašytoje šeimoje. Kartu buvo atvežtos ir dar kelios socialiai pažeidžiamos nepilnametės.

Girtavusi kompanija mažametę viešnią N.S. girdė degtine, po to pasikėsino išžaginti. Ekspertai vėliau nustatė, kad paauglė mirė apsinuodijusi alkoholiu.

Šią rezonansinę baudžiamąją bylą kuruojantis Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Rolandas Imbrasas paskutiniame posėdyje visiems penkiems kaltinamiesiems pasiūlė skirti realias laisvės atėmimo bausmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius