Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausį prie Seimo vykusių riaušių byla perduota teismui

Penktadienį Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė šį sausį prie Seimo vykusių riaušių bylą. Tai pirma dėl riaušių perduota baudžiamoji byla. Dar viena riaušių byla, išskirta iš pirmosios, tebetiriama ir teismui bus perduota vėliau.
Prie Seimo
Prie Seimo / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Riaušės

Kaip 15min.lt žurnalistui penktadienį sakė Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Irmantas Mikelionis, kaltinimai dėl dalyvavimo riaušėse teismui perduotoje byloje yra pateikti 29 žmonėms.

„Vieni iš jų prisipažįsta, kiti neigia dalyvavę riaušėse. Kai kurie gailisi. Visokių yra. Jų kaltę dabar turi nustatyti teismas“, – sakė I.Mikelionis.

Riaušių byla perduota Vilniaus antrajam apylinkės teismui. Jei teismas įrodys įtariamųjų kaltę, jiems gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Dar viena riaušių byla iki šiol tebėra tiriama ir teismui bus perduota vėliau. Pasak prokuroro, bylos išskirtos, kad nebūtų vilkinamas procesas. Antroje byloje yra 36 kaltinamieji.

Riaušės prie Seimo vyko sausio 16 d. Per jas nukentėjo apie 30 žmonių, tarp jų ir riaušes malšinę pareigūnai. Tuomet buvo padaryta žalos už 230 tūkst. litų.

Prokurorai tvirtina, kad riaušėse dalyvavusius asmenis nustatyti padėjo ir aktyvi visuomenės pagalba. Galimų riaušininkų atvaizdus paviešinus internete, žmonės pareigūnams suteikė pakankamai daug informacijos apie juos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius