-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitė po Jono Radzevičiaus avarijos: tiriamas jo kraujas dėl girtumo ir narkotikų

Prieš savaitę Vilniuje žinomas laidų vedėjas Jonas Radzevičius sukėlė avariją, kurios metu ne tik susižalojo pats, tačiau ir mirtinai sužalojo pėsčiąjį. Po įvykio kilo abejonių dėl televizijos žvaigždės blaivumo. Iki šiol laukiama J.Radzevičiaus kraujo tyrimo blaivumui nustatyti bei išvadų, ar avarijos metu jis nebuvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.
Jonas Radzevičius
Jonas Radzevičius / Luko Balandžio nuotr.

Liepos 4 dieną, apie 07.41 val., Vilniuje, G.Baravyko ir Upės g. sankryžoje, avariją, vairuodamas automobilį „Opel Zafira“, patyrė žinomas televizijos laidų ir renginių vedėjas, filmų įgarsintojas 37-erių Jonas Radzevičius  – loterijos „Teleloto“ vedėjas partrenkė 67-erių vyrą. Po kelių valandų pėsčiasis ligoninėje mirė.

Pirminiais duomenimis, J.Radzevičius galėjo vairuoti neblaivus.

Iš karto po įvykio Vilniaus priklausomybes ligų centre buvo paimtas J.Radzevičiaus kraujo mėginys blaivumui ištirti. Tačiau duoti šlapimo tyrimui, kuris parodytų, ar vairuotojas nebuvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų,  J.Radzevičius atsisakė.

Tai patvirtino J.Radzevičiaus bylą tiriantis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Sigitas Jankauskas. S.Jankausko teigimu, jokių oficialių išvadų dėl J.Radzevičiaus blaivumo kol kas negauta:

„Kol kas jokių oficialių išvadų nėra. Kada jos bus, taip pat nežinia, kadangi šį kartą iš kraujo yra tiriamas ne tik blaivumas, tačiau ir ar nevartota narkotinių medžiagų. Toks tyrimas trunka ilgiau“, – 15min.lt korespondentei sakė prokuroras.

Paklaustas, kiek daug įtakos bylos tyrimui turėtų faktas, kad vairuotojas avarijos metu buvo neblaivus, prokuroras atsakė, jog tai būtų sunkinanti aplinkybė:

„Žinoma, jei tai būtų vairuotojo kaltė. Bet visokių atvejų būna, kartais ir pėsčiasis būna kaltas, nežiūrint į tai, kad vairuotojas būna ir neblaivus ar apsvaigęs. Tokiu atveju vairuotojas atsako už neblaivumą, o dėl įvykio būna kaltas pėsčiasis. Bet sakau, tai tik tyrimo pradžia, jokių išvadų dar nėra“, – pridūrė S.Jankauskas.

Žuvus asmeniui, blaiviam vairuotojui gresia laisvės atėmimas iki 8 metų, neblaiviam – iki dešimties metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius