Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį gaisrai niokojo gyventojų turtą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje buvo įregistruotas 61 gaisras. Žmonių aukų juose buvo išvengta, o ugnis tik siaubė žmonių statinius ir kitą turtą. Ugniagesiai dar atliko 42 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo juose 4 piliečius.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / LNK nuotr.
Temos: 1 Statistika

Penktadienio vakarą ir šeštadienio naktį ugnis siautėjo Vilniaus rajono Skaidiškių kaime Rudaminos gatvėje esančiame garažų masyve. Vakare čia liepsnos įsisuko į sublokuotus medinius sandėliukus. Ir nors ugnies tramdyti buvo pasiųstos dideles ugniagesių pajėgos, liepsnos sunaikino 16 medinių statinių. Šeštadienio naktį ugnis vėl  įsisiautėjo tarp medinių sandėliukų, pavertusi pelenais dar keletą pastatų. Atvykę ugniagesiai užgesino gaisrą ir neleido ugniai išplisti į tolesnę garažų teritoriją. Įvykis tiriamas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje buvo įregistruotas 61 gaisras.

Šeštadienio naktį ugnis siautėjo ir kitose šalies vietose. Štai Anykščių rajono Meiluškių kaime užsiliepsnojo V.C. gyvenamasis namas. Kai ugniagesiai atvyko į gaisro vietą, medinis pastatas jau degė atvira ugnimi. Gaisro metu sudegė namas ir jame buvęs turtas. Nelaimės priežastys aiškinamos.

Šiaulių rajono Ringuvėnų kaime tą naktį užsidegė Kuršėnų ŽŪB mūrinis sandėlis. Per gaisrą išdegė grūdų džiovykla  ir joje buvę įrengimai, nudegė ir buvo nuardytas pastato stogas. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Ir dar vienas gaisras tą naktį kilo Klaipėdos rajono Poškų kaime, kur užsidegė A.L. vasaros virtuvė. Kai ugniagesiai atskubėjo į įvykio vietą, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose. Per gaisrą ugnis sunaikino virtuvę ir joje buvusius namų apyvokos daiktus. Nuo liepsnų buvo išgelbėtas šalia esantis ūkinis pastatas. Gaisro priežastys tikslinamos.

Nerami ugniagesiams buvo ir sekmadienio naktis. Štai vos po vidurnakčio buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajono Pagirių kaime dega L.G. ūkinis pastatas, kuriame yra įrengta pirtis. Per gaisrą išdegė pirties, priepirčio ir dar vienos gretimos patalpos.

Tuo pat metu Raseinių rajono Kejėnų kaime užsidegė medinis sandėlis. Pranešimas apie šį gaisrą buvo gautas pavėluotai, tad statinio išgelbėti jo jau nepavyko. Pastato  savininkai ir gaisro priežastys nustatinėjami.

Dar vienas gaisras sekmadienio naktį kilo Klaipėdos rajono Mockaičių kaime, kur užsiliepsnojo O.S. daržinė. Ir čia, kai ugniagesiai atskubėjo į gaisro vietą, medinį pastatą jau buvo apsiautusios liepsnos. Daržinė sudegė, supleškėjo ir kelios tonos šieno bei 15 kub. metrų malkų. Nuo ugnies buvo apsaugotas gyvenamasis namas. Įvykis tiriamas.

O štai kito užsidegusio medinio gyvenamojo namo Švenčionių rajono Pabradės miestelyje tą naktį nuo liepsnų nepavyko apginti. Apie šį gaisrą buvo pranešta pavėluotai, todėl įsiplieskusios liepsnos sunaikino medinį statinį ir šalia priblokuotą sandėliuką. Gaisro priežastys aiškinamos.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Vilniuje, Sėlių gatvėje, šalia Švenčiausiosios M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios esančioje nišoje buvo pastebėtas degantis medinis kryžius. Per gaisrą apdegė kryžius, aprūko siena. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius