Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį gaisruose žuvo trys žmonės: tragedijų priežastys – neatsargumas ir rūkymas

Šį šventinį savaitgalį gaisruose žuvo trys žmonės. Du žmonės žuvo šeštadienį, vasario 15-osios, naktį. Pirmasis pranešimas buvo gautas po vidurnakčio. Gaisras kilo Kėdainių rajone, Pernaravos kaime. Pakirdusi iš miego dūmus pajuto name gyvenanti garbaus amžiaus moteris. Ji pradėjo lipti laiptais į antrąjį aukštą, kur miegojo jos sūnus, tačiau tiršti dūmai privertė moterį grįžti atgal ir skambinti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.
Gaisro vietoje
Asociatyvi iliustracija / Arno Strumilos / 15min nuotr.
Temos: 2 Gaisras Ugnis

„Antrajame aukšte esančiame kambaryje smilko lova. Joje rastas smarkiai apdegęs vyro kūnas. Kadangi durys buvo uždarytos, smilkimas vyko ilgai. Tik ugniagesiams pravėrus duris į kambarį, lova užsidegė. Spėjama, kad gaisras kilo nuo neužgesintos nuorūkos. Gaisro metu sudegė tik lova ir dalis grindų“, – apie gaisro aplinkybes papasakojo tą naktį penkiuose rajonuose budėjęs Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorius Mantas Butvilas.

Dūmų detektoriaus name nebuvo. Pasak Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Andriaus Eidimto, tai pirmoji gaisro auka jų rajone nuo 2018 m., skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

„Mes nuolat rengiame prevencines akcijas, lankome gyventojus, mokome juos saugiai gyventi, bet kaip paveikti tokius žmones, kuriems rūkymas ir alkoholis – kasdienybė, aš nežinau. Šia kryptimi dirbame ir su bažnyčia, ir su socialiniais darbuotojais, bet žmonių įpročių pakeisti negalime,“ – sakė jis.

Tą pačią naktį, 1.18 val., pranešta, kad Vilniaus rajone, Zujūnų seniūnijoje, Papiškių kaime, atvira liepsna dega medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Apmalšinę liepsnas ugniagesiai namo viduje rado smarkiai apdegusį vyro kūną.

Kaip papasakojo gaisro vietoje buvusi Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji inspektorė Roberta Aliuškevičiūtė, name gyveno 80-metis senolis ir jo sesuo.

„Moteris tuo metu buvo išvežta į slaugos ligoninę. Tikėtina, kad gaisras kilo dėl neatsargiai kūrenamos krosnies. Vyras nerūkė, vakare jį lankė artimieji. Galbūt jiems išėjus senolis užsikūrė krosnį. Vyras buvo rastas ant grindų, netoli lango, galbūt dar bandė gelbėtis, bet nebeturėjo jėgų. Jis namuose laikė ir apie 10 kačių. Šios irgi žuvo gaisre. Gaisrą kaimynai pastebėjo tik tada, kai pastatas jau degė atvira liepsna. Dūmų detektoriaus name nebuvo.“

Vasario 16-osios naktį, 1.43 val., Šiauliuose, Žilvičių gatvėje, degė prie gyvenamojo namo priblokuoto priestato vidus, perdanga ir stogas. Išdegusioje patalpoje rastas smarkiai apdegęs vyro kūnas. Priestate gyveno buvęs istorijos mokytojas.

Patalpoje buvo rasta daug knygų, kurios taip pat apdegė. Pasak Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresniojo inspektoriaus Vytauto Šidlausko, gaisras greičiausiai kilo dėl neatsargaus elgesio.

„Žuvusysis nerūkė. Jis buvo rastas ant grindų prie lovos, ten pat nustatytas ir gaisro židinys. Jis šildėsi elektriniu šildytuvu. O kas atsitiko iš tikrųjų, neaišku, gal žmogus žvakę degino,“ – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius