Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį liepsnojo namai ir butai, vanduo sėmė gyventojų rūsius

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 79 gaisrų ir atliko 69 gelbėjimo darbus. Žūčių gaisruose išvengta.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / PAGD archyvo nuotr.

Penktadienį, 13.24 val., Radviliškio rajone, Pakalniškių seniūnijoje, Dambavos kaime, atvira liepsna degė vieno aukšto daugiabučio su mansarda stogas. Visi namo 7 butai yra savivaldybės socialiniai būstai. Gaisro metu sudegė didžioji dalis stogo, išdegė butai, įrengti mansardoje, pirmojo aukšto butai buvo sulieti vandeniu.

16.10 val. gaisras kilo Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje. Pro buto daugiabutyje langą veržėsi dūmai, kambaryje degė lova ir patalynė. Savininkas iš buto išėjo pats. Greitosios pagalbos medikai nustatė, kad vyras nenukentėjo. Gaisro metu aprūko kambario sienos, lubos ir langai. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Apie 20 val. Kėdainių rajone, Lipliūnų kaime, degė apleistas gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė namo dalis. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Uostamiesčio statybvietėje ugniagesiams teko užduotis iš 3 aukšto nukelti žmogų, patyrusį atvirą lūžį.

Šeštadienį apie 17 val. Trakų rajone, Aukštadvaryje, gaisras kilo mediniame gyvenamajame name. Nuo degančio įkaitusio kamino buvo pradėjusios degti stogo konstrukcijos. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta apie 20 kv. m medinių stogo konstrukcijų. Dūmų detektoriaus name nebuvo. Gaisro priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.

Sekmadienį apie 21 val. gaisras mediniame gyvenamajame name kilo Telšių rajone, Upynos seniūnijoje, Žylakių kaime. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sudegęs. Gaisro metu sudegė pusė namo.

21.28 val. gyvenamasis namas liepsnojo Birštone. Gaisro metu sudegė ir įgriuvo jo stogas, išdegė namo vidus, sudegė jame buvusi mediena ir namų apyvokos daiktai.

Šeštadienį, 13.43 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, ties Meškeriotojų gatve, Neryje skęsta žmogus. Jis buvo paniręs po ledu. Ugniagesiai išžvalgė 2,5 km upės, tačiau nuskendusio vyro nerado. Į upę buvo įlūžusi ir moteris, kuri išlipo pati iki atvykstant ugniagesiams. Ji buvo perduota greitosios pagalbos medikams.

14.47 val. Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos darbuotoja pranešė, kad Senvagės gatvėje reikia pagalbos statybų aikštelėje iš namo 3-iojo aukšto nukelti žmogų su atviru lūžiu. Ugniagesiai keltuvu pasiekė nukentėjusįjį, paguldė jį ant neštuvų, nukėlė ant žemės ir nunešė į greitosios pagalbos automobilį.

Sekmadienio rytą iš seniūno buvo gautas pranešimas, kad Pasvalio rajone, Vaškų seniūnijoje, Tetirvinų kaime, apsemti 8 gyventojų kiemai ir namų rūsiai. Iš viso buvo užlietas apie 60 arų plotas. Ugniagesiai per važiuojamąją kelio dangą vandenį perpumpavo į kitoje pusėje esantį tvenkinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius