-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Lietuvos keliuose žuvo 2 vaikinai, sužeisti 42 žmonės

Birželio paskutinįjį savaitgalį (26–28 d.), penktadienį–sekmadienį, šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 36 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Ne mažiau kaip pusė įvykių (50 proc.) – vietinės reikšmės keliuose (miestų, miestelių, gyvenviečių gatvėse).

Viename įvykyje (Kėdainių r.) žuvo 2 vaikinai (lengvojo automobilio 22 metų vairuotojas ir 18 metų keleivis), 2-uose įvykiuose sužeista po 3 žmones (Molėtų ir Kauno r.).

Sužeisti 42 eismo dalyviai, daugiausia – vairuotojų (55 proc.).

Tarp nukentėjusiųjų – 5 nepilnamečiai. Dviračių vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 6 įvykiuose. Sužeisti 5 pėstieji (2 – pėsčiųjų perėjose, 2 įvykiai – užvažiavo dviračių vairuotojai). Daugiau negu pusė įvykių (63,9 proc.) – transporto priemonių susidūrimai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 5 įvykiuose. Per tris paras policijos pareigūnai užregistravo 162 eismo įvykius, daugiausia jų (65) įvyko penktadienį.

Eismo nelaimė, per kurią žuvo 2 žmonės, įvyko penktadienio, birželio 26 d., naktį (apie 1.30 val.), Kėdainių rajone, Josvainių miestelyje, Kėdainių gatvėje. Pirminiais duomenimis, policijos pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso automobilio „Mercedes-Benz C180“ vairuotojas. Netrukus šis automobilis rėžėsi į priekyje važiavusį automobilį „Audi A4“, kuris nuo smūgio atsitrenkė į pakelės medį. „Mercedesas“ kliudė kelio ženklą, nuvažiavo nuo kelio, trenkėsi į tvorą ir gyvenamojo namo verandą. Žuvo automobiliu „Audi“ važiavę du jaunuoliai, 22 metų vairuotojas ir 18-metis keleivis. „Mercedeso“ vairuotojas, 48 metų Ukrainos pilietis, sužeistas ir paguldytas į ligoninę, jis, pirminiais duomenimis, buvo neblaivus (tikrintis blaivumą atsisakė).

Penktadienį (birželio 26 d.), įvyko, pirminiais duomenimis, 11 eismo įvykių, 72 proc. iš jų – vietinės reikšmės keliuose. Žuvo 2 žmonės (22-ejų vairuotojas ir 18 metų keleivis), sužeista 13, daugiausia – vairuotojų ir pėsčiųjų. Įvyko 6 atvejai, kai transporto priemonės, į vieną jų pateko motociklo „Kawasaki“ 25 metų vairuotojas (Vilniuje). Pėstieji pateko į 4 eismo įvykius, 2 – pėsčiųjų perėjose (48 metų ir 69-erių moterys Vilniuje ir Šiauliuose). Šakiuose, vakare, 71 metų vyrą partrenkė atbulas važiuodamas policijos tarnybinis automobilis „VW Transporter“ (vyko į iškvietimą „Smurtas artimoje aplinkoje“), žmogus paguldytas į ligoninę. 2-uose įvykiuose dalyvavo dviračių vairuotojai: popietę, Garliavoje (Kauno r.), 66 metų moterį šaligatvyje kliudė dviračiu važiavęs vyras. Apie įvykį policijai nebuvo pranešta, nukentėjusi pėsčioji į ligoninę kreipėsi vėliau. Vakare (prieš septintą), Klaipėdoje, Debreceno gatvės ir Taikos prospekto gatvių sankryžoje, dviračių juosta dviračiu važiavusią 46 metų moterį partrenkė taksi automobilis „Citroën C4“, vairuojamas 66 metų vyras (nustatytas 0,34 promilės neblaivumas). Nukentėjusioji paguldyta į ligoninę.

Ryte, po šeštos, Telšių rajone, Pabalvės kaime, susidūrė priešpriešinio eismo juostomis važiavę automobilis „BMW 320D“ ir krovininis automobilis „Volvo FH12“, vairuojamas 42 metų vyro. Lengvasis automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į tvorą nuo laukinių gyvūnų, nukentėjo 20 metų vairuotojas.

Apie pusę keturių po pietų, Zarasų rajone, Gipėnų kaime, kelyje Bradesiai–Dusetos–Daugailiai, vingyje į kairę vairuojamo krovininio automobilio „Volvo“ nesuvaldė 33 metų Baltarusijos Respublikos pilietis. Vilkikas kliudė du įspėjamuosius kelio ženklus, nuvažiavo į dešinę pusę ir apvirto. Nukentėjo vairuotojas.

Šeštadienį (birželio 27 d.) – 16 įvykių, sužeista 18 eismo dalyvių, tarp jų – 14 vairuotojų (2 motociklų, 1 mopedo). Pusė įvykių – miestų gatvėse (Vilniuje ir Kaune – po 2, Klaipėdoje, Šiauliuose, Palangoje, Utenoje). Transporto priemonių susidūrimų – 11 atvejų, į 2 iš jų pateko dviračių vairuotojai, 15 metų paaugliai (Palangoje ir Utenoje). Esant šlapiai kelio dangai – 3 įvykiai. Viename įvykyje sužeisti 3 žmonės: vidurdienį, Molėtų rajone, Staškūnų kaime, žvyrkelio vingyje, 36 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Astra“ susidūrė su priešpriešiais važiavusiu „VW Golf“, kurį vairavo 58-erių vyras. Nukentėjo abu vairuotojai ir „Opelio“ 54 metų keleivė.

Naktį, Klaipėdos rajone, Šilėnų kaime, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, automobiliu „Audi A4 Avant“ antrąja eismo juosta važiuodama 24 metų moteris, Latvijos Respublikos pilietė, nepastebėjo priekyje važiavusio automobilio „BMW 530D“ ir, bandydama išvengti susidūrimo su juo, suko į kairę, atsitrenkė į kelio atitvarus ir susidūrė su minėtu „BMW“. Sužeistas šio automobilio 21 metų vairuotojas paguldytas į ligoninės reanimaciją.

Apie pusę vienuoliktos ryto, Šilutės rajone, Vileikių kaime, kelyje Šilutė–Užliekniai, 22 metų vaikinas, vairuodamas mopedą „Yamaha“, važiuodamas pagrindiniu keliu, sankryžoje, atsitrenkė į priekyje važiavusio ir į kairę sukusio traktoriaus „MTZ Belarus-80“ (su prikabintu padargu šienui sukti) priekinį ratą. Nuo smūgio mopedas nuvažiavo į griovį, atsitrenkė į krūmus ir apvirto. Sužeistas vairuotojas paguldytas į ligoninę. Traktorių vairavo 53-ejų vyras.

Po vienuoliktos ryto, Prienų rajone, Daukšiagirės kaime, kelyje Liepalotas–Ašminta–Pakruonis, tiesiame ruože į lauko keliuką motociklu „REX“ sukęs 29 metų vyras jo nesuvaldė ir apvirto. Sužeista 20 metų keleivė paguldyta į ligoninę. Vyras teisės vairuoti neturi (ji atimta), abu asmenys važiavo be saugos šalmų. Motociklas be valstybinio numerio ženklo, neįregistruotas, neapdraustas, be privalomosios techninės apžiūros.

Popietę, Kaune, Energetikų gatvės ir Marijampolės plento sankryžoje, automobilis „Jeep Grand Cherokee“, vairuojamas neblaivaus 34 metų vyro (1,58 promilės neblaivumas), įvažiavo į priešpriešiniam eismui skirtą juostą, kur susidūrė su važiavusiu „Toyota Corolla Verso“, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Iš eismo įvykio vietos į ligoninę nuvežta „Toyotos“ 47 metų vairuotoja.

Apie ketvirtą po pietų, Raseinių rajone, Serbentų kaime, į pakelės medį atsitrenkė ir užsidegė automobilis „VW Passat“. Nukentėjo ir į ligoninę pristatytas neblaivus (2,05 promilės) vairuotojas, 57 metų vyras.

Sekmadienį (birželio 28 d.) Eismo įvykių informacinėje sistemoje įregistruoti 9 eismo įvykiai, kuriuose sužeista 11 žmonių, tarp jų – 5 keleiviai. 6 eismo įvykiai – transporto priemonių susidūrimai.

Ryte (11 val.), Jonavoje, Sodų gatvėje, dviračių taku dviračiu važiavo 13-metis berniukas ir vežėsi ant vairo pasisodinęs keleivį, kuriam 11 metų. Leisdamasis nuo kalniuko, paauglys nespėjo sustabdyti dviračio ir susidūrė su į dviračių taką, pirminiais duomenimis, staiga įbėgusiu mažamečiu. Sužeistas 5 metų berniukas paguldytas į ligoninę.

Po septintos vakaro, Šakių rajone, Lekėčiuose, 71 metų vyras, važiuodamas automobiliu „Citroën Evasion“, norėjo aplenkti priekyje dviračiu važiavusį vyrą, bet šis, manevruodamas susvyravo ir atsitrenkė į automobilio dešinės pusės priekį. Susižeidė ir į ligoninę paguldytas 72 metų vyras.

Vakare (20 val.), Panevėžio rajone, Tičkūnų kaime, automobilių stovėjimo aikštelėje, pirminiais duomenimis, dideliu greičiu elektriniu paspirtuku važiavęs vyras atsitrenkė į dviratininkę, kuri nuo smūgio griuvo. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežta 50 metų moteris.

Po vidurdienio, Kauno rajone, kelyje Rokai–Girininkai–Purvininkai, automobilis „Opel Astra“, vairuojamas 81 metų vyro, pirminiais duomenimis, pradėdamas lenkimą, sukliudė jį lenkusio automobilio „BMW 525“ 43 metų vairuotojai, kuri, vengdama susidūrimo, nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į ta pačia kryptimi priekyje važiavusį automobilį „BMW X5“, vairuojamą 50 metų moters. Abu „BMW“ nuvažiavo nuo kelio, o „BMW X5“ ir apvirto. Sužeisti 3 keleiviai, „BMW X5“ važiavę 37-erių moteris ir 45-erių vyras, bei antrojo „BMW“ 23 metų keleivė.

Popietę (apie pusę trijų), Prienų rajone, kelyje Išlaužas–Klebiškis–Igliauka, iš šalutinio kelio išvažiuodamas 47 metų moters vairuojamas automobilis „Toyota Corolla Verso“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu „VW Golf“, kurį vairavo neblaivi 25-erių moteris (0,73 promilės). Abi transporto priemonės nuvažiavo nuo kelio. „Golfe“ važiavo dvi mažametės, 7 ir 5 metų mergaitės, pastaroji paguldyta į ligoninę.

Po trečios po pietų, Trakų rajone, magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė, 25 metų Latvijos Respublikos piliečio vairuojamas motociklas „Harley Davidson“ užvažiavo ant kliūties, nuo priekyje važiavusio motociklo „Suzuki GSX R1000“, vairuojamo 33 metų taip pat šios šalies piliečio, nutrūkusios grandinės, slydo ir apvirto. Nukentėjo „Harley“ 16 metų keleivė (nuvežta į ligoninę), vairuotojas į ligoninę vykti atsisakė.

Pirmadienio, birželio 29 d., eismo įvykis: naktį (po trečios), Kalvarijos savivaldybėje, Trakėnų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, krovininis automobilis partrenkė dviračiu važiavusį vyrą (gim. 1969 m.). Dėl patirtų sužeidimų žmogus mirė ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius