-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį muitininkams dažniausiai įkliūdavo baltarusiai ir ukrainiečiai

Per praėjusias poilsio dienas Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė 20 pažeidėjų, kurie įvairiose automobilių vietose įrengtose slėptuvėse mėgino įvežti į Lietuvą kontrabandinių rūkalų už 65,5 tūkst. litų. Daugiausiai kontrabandinių cigarečių savo automobiliuose gabeno Baltarusijos ir Ukrainos piliečiai.
Sulaikytos cigaretės
Sulaikytos cigaretės / Muitinės nuotr.

Per Medininkų kelio postą į Lietuvą automobiliu „VW Passat“ vykstantis baltarusis A.B. vežė beveik 2 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė juodojoje rinkoje – apie 14,5 tūkst. litų. Rūkalus jis buvo paslėpęs kuro bake ir automobilio dvigubame dugne įrengtose slėptuvėse.

Kitas tame pačiame kelio poste sulaikytas baltarusis A. B. į Lietuvą automobiliu „VW Passat“ mėgino įvežti daugiau kaip 600 pakelių cigarečių „Viceroy  Blue“ ir „Viceroy Red“ už beveik 4,5 tūkst. litų. Kontrabandines cigaretes pareigūnai aptiko po bagažine, keleivių sėdynių apmušalais ir panelėje įrengtose slėptuvėse.

Raigardo kelio poste patikrinę Ukrainos piliečio I. L. vairuojamą vilkiką „Iveco“, muitinės pareigūnai 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių aptiko po priekabos rėmų konstrukcijomis. Sulaikyto nelegalaus krovinio vertė – daugiau kaip 13,5 tūkst. litų.  
Lavoriškių kelio poste atliekant baltarusio M. F. vairuojamo automobilio „Citroen Xsara Picasso“ muitinį tikrinimą, daugiau kaip 2 tūkst. pakelių už 14,5 tūkst. litų, muitininkai atrado po prietaisų skydeliu įrengtoje slėptuvėje.    

Realizavus per savaitgalį sulaikytą kontrabandą juodojoje rinkoje valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, daugiau kaip 45,8 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius