-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalį per gaisrus žuvo penki žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 106 gaisrai. Žuvo penki žmones, vienas buvo sužeistas. Ugniagesiai dar atliko 53 kitus gelbėjimo darbus ir suteikė pagalbą 14 gyventojų.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Statistika

Penktadienio rytą Jonavos rajono Ruklos miestelyje gaisras kilo daugiabučio namo bute. Ugniagesiai kopėčiomis užlipo į penktame aukšte esantį butą ir stipriai uždūmintose patalpose rado nenustatytos tapatybės moters kūną. Per gaisrą apleistame bute sudegė baldai ir namų apyvokos daiktai. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Penktadienio popietę Kauno rajono Zapyškio miestelyje užsidegė S.G. ūkinis pastatas. Išdegė grindys ir durys. Iškviesti ugniagesiai iš pastato išnešė dūmais apsinuodijusį 48 metų vyrą, kurį greitosios medicinos pagalbos darbuotojai išvežė į ligoninę. Gaisras kilo dėl neatsargaus žmonių elgesio.

Šeštadienio popietę Šiauliuose, Vilniaus gatvėje, gaisras kilo dviem asmenims priklausančiame gyvenamajame name. Atskubėję ugniagesiai su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėjo į uždūmintas patalpas ir ten rado 54 ir 60 metų vyrus be gyvybės požymių. Per gaisrą išdegė mansarda ir namų apyvokos daiktai, o kitame kambaryje apdegė kambario sienos bei lubos. Manoma, kad šią nelaimę sukėlė žuvę vyrai, neatsargiai rūkydami patalpoje.

Šeštadienio naktį Jonavos rajono Baltromiškės vienkiemyje užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Apie gaisrą ugniagesiams buvo pranešta pavėluotai, todėl, kai jie atvyko į gaisro vietą, pastato stogas jau buvo sudegęs ir įgriuvęs. Viduje buvo rastas apdegęs 76 metų namo šeimininko kūnas. Per gaisrą pastatas ir namų apyvokos daiktai sudegė, žuvo ir viduje buvęs arklys. Nelaimės priežastys tiriamos.

Sekmadienį popiet Kupiškio rajono Uoginių kaime užsidegė E.G. gyvenamasis namas. Atskubėję ugniagesiai su kvėpavimo apsaugos priemonėmis įėjo į uždūmintas patalpas ir viduje rado 64 metų vyro kūną. Jie taip pat išvedė laukan 87 metų namo gyventoją ir išnešė degantį dujų balioną. Per gaisrą sudegė lova, išdegė grindys. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Ugniagesiai iš liepsnų išgelbėjo ir daugiau žmonių. Štai sekmadienio pavakarę Raseiniuose, Jaunimo gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Išdegė patalpos ir jose buvę namų apyvokos daiktai. Gelbėtojai iš aplinkinių butų į lauką išvedė 11 namo gyventojų.

Taip pat sekmadienį Marijampolėje, Draugystės gatvėje, ugniagesiai iš uždūminto buto išvedė pažadintą jo gyventoją ir užgesino tualete degančias šiukšles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius