Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį policijai įkliuvo 136 girti vairuotojai

Lapkričio 18–20 dienomis policijos pareigūnai šalies keliuose išaiškino 136 neblaivius transporto priemonių vairuotojus. Iš viso buvo patikrintas 8 tūkst. 438 vairuotojų blaivumas, t. y. 1,6 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs, informuoja Policijos departamentas.
Alkoholio matuoklis
Alkoholio matuoklis / Vilniaus r. policijos nuotr.

Kaip rašoma policijos pranešime, lengvas girtumo laipsnis nustatytas 84 vairuotojams, vidutinis – 40 vairuotojų ir 12 – sunkus girtumo laipsnis.

92 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos. 5 vairuotojai buvo patikrinti įtarus, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų – nė vienas iš atvejų nepasitvirtino.

Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Vilniaus apskrityje – 31. Klaipėdos apskrityje nustatyti 23 neblaivūs vairuotojai, Šiaulių – 21, Kauno – 14, Utenos – 11, Panevėžio – 10, Alytaus ir Telšių apskrityse – po 7, Tauragės – 6, Marijampolės – 5.

Sunkiai apgirtusių vairuotojų daugiausia sulaikyta Vilniaus, Panevėžio ir Utenos apskrityse – po 3, Šiaulių apskrityje – 2, Tauragės – 1.

Savaitgalį, pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai dalyvavo 4 eismo įvykiuose (žuvo 1 žmogus, 4 sužeisti). Per tris paras (lapkričio 18–20 d.) mūsų šalyje iš viso užregistruoti 28 eismo įvykiai: juose 3 žmonės žuvo, 28 sužeisti. Tarp žuvusiųjų yra 2 pėstieji ir 1 keleivė (15 metų).

Per penkis iš eilės savaitgalius (nuo spalio 21 d.) jau išaiškinti 733 neblaivūs vairuotojai, buvo patikrintas 39 424 vairuotojų blaivumas. Daugiausia vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 387, vidutinis – 258 ir sunkus girtumas – 88 vairuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius