-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį šalies keliuose – šimtai avarijų: sužalota 50 žmonių, žuvo senjorė

Savaitgalį, gruodžio 14–16 dienomis, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 36 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeista 50 žmonių. Tragiškame eismo įvykyje Biržuose žuvo žmogus, 84 m. pėsčioji. Daugiausia eismo įvykių įvyko sekmadienį, kuomet važiavimą apsunkino krituliai. Eismo įvykiuose sužeisti 5 nepilnamečiai automobilių keleiviai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba, per tris paras įvyko 229 techniniai eismo įvykiai, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, net 14 eismo įvykių sukėlė neblaivūs vairuotojai, sužeisti 6 žmonės. Penktadienį–sekmadienį policijos pareigūnai išaiškino net 141 neblaivų vairuotoją. Iš jų 44 automobilių vairuotojų girtumas viršijo 1,5 prom., 24 neblaivūs asmenys vairavo dviračius.

Penktadienį, gruodžio 14 d., keliuose įvyko 9 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeista 11 žmonių. Žuvo neleistinoje vietoje į kelią įžengusi 84 m. senjorė, partrenkti 6 pėstieji. Įvyko 1 susidūrimas su laukiniu gyvūnu, du susidūrimai sankryžose nepraleidus važiavimo pirmenybę turinčių transporto priemonių.

Ryte, 7.25 val., Biržuose, Vytauto g., automobilis „Hyundai Galloper“, vairuojamas 35 m. vyro, partrenkė neleistinoje vietoje per kelią ėjusią 84 m. pėsčiąją, nors matomumo zonoje buvo pėsčiųjų perėja. Senjore žuvo eismo įvykio vietoje.

7.40 val. Alytuje, Alovės g., iš Ulonų g., sukdamas į kairę, 47 m. vyras, vairuodamas automobilį „Nissan Qashqai“, partrenkė per kelią ėjusį 57 m. pėsčiąjį, kuris dėl daugybinių, tačiau gyvybei negręsiančių sužalojimų, paguldytas į ligoninę.

12.30 val., Kaune, Chemijos pr., 21 m. moteris, vairavo automobilį „Citroen XM“, neturėdama teisės vairuoti, įkalnėje nesuvaldė automobilio, įvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Toyota Avensis“, kurį vairavo 53 m. vyras. Po smūgio nevaldomas automobilis „Citroen XM“ kaktomuša susidūrė su kitu automobiliu, 49 m. moters vairuojamu „Ford Maverick“. Įvykio metu susižeidė dvi vairuotojos, moterys gydomos ambulatoriškai.

Šeštadienį, gruodžio 15 d., 8 eismo įvykiuose buvo sužeisti 9 žmonės. Daugiausia eismo įvykių šeštadienį įvyko dėl neatidaus manevravimo ir važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo. Partrenktas pėsčiasis, tamsoje ėjęs be atšvaitų.

Anksti ryte, 4.31 val., Vilniuje, Kareivių–Žirmūnų gatvių sankryžoje, 35 m. vyras, vairuodamas automobilį „Škoda Octavia“, kelio atkarpoje, kur yra tos pačios krypties dvi eismo juostos, iš pirmos eismo juostos bandė apsisukti, nepastebėjo ir nepraleido antra eismo juosta ta pačia kryptimi važiavusio automobilio „Lexus“, ir su jo susidūrė. Eismo įvykio metu nukentėjo ir į ligoninę paguldytas eismo įvykį sukėlęs vairuotojas.

17.38 val. Vilniuje, Dariaus ir Girėno g., automobilis „Volvo S60“, vairuojamas 29 m. vyro, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu ,,Volvo V50“, kurį vairavo Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnė, kuri eismo įvykio metu buvo sužeista ir gydoma ambulatoriškai.

17.00 val. Kaune, A. Juozapavičiaus g., automobilis „Mercedes Benz E270 CDI“, kurį vairavo Kauno apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliais „Opel Astra“ ir „VW Golf“, abiejų automobilių vairuotojos, 30 m. ir 26 m. moterys, dėl galvos ir kaklo traumų gydomos ambulatoriškai.

18.05 val., tamsiuoju paros metu, Prienų r. sav., Išlaužo sen., Gražučių k. kelyje Išlaužas–Klebiškis–Igliauka, automobiliu „Citroen Picaso“, kurį vairavo 54 m. moteris, buvo partrenktas 50-metis pėsčiasis, kuris tamsiu paros metu ėjo važiuojamąja kelio dalimi, su savimi nesinešdamas šviečiančio žibinto, nevilkėdamas ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, prie drabužių nebuvo prisisegęs kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaito. Partrenktas vyras dėl daugybinių sužalojimų paguldytas į ligoninę, nežymiai sužeista automobilį vairavusi moteris gydoma ambulatoriškai.

Sekmadienį, gruodžio 16 d., keliuose įvyko dvigubai daugiau eismo įvykių – važiavimo sąlygas blogino krituliai, slidi kelio danga. Per parą įvyko 19 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeistas 31 žmogus. Įvykiuose sužeisti automobiliuose vežami 5 nepilnamečiai keleiviai, 2 eismo įvykius, kuriuose nukentėjo žmonės, sukėlė neblaivūs vairuotojai.

Anksti ryte, 4.02 val. Vilniuje, Liepkalnio–Salininkų gatvių žiedinėje sankryžoje, neturintis teisės vairuoti 18-metis, vairavo automobilį „Audi A3“, būdamas neblaivus, kai nustatytas 1,22 promilių girtumas, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, nesugebėjo automobilio suvaldyti bei sustabdyti, nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Automobilyje važiavo 25 ir 23 m. merginos ir 22 m. vaikinas, visi jaunuoliai buvo neblaivūs ir dėl patirtų daugybinių sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Sekmadienio vakarę, 16.00 val., Klaipėdos r., kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, automobilį ,,Opel Vectra“ vairavęs 37 m. vyras nepasirinko saugaus vairavimo greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas ir apledėjusią kelio dangą, nesuvaldė automobilio, kuris nevaldomas įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su automobiliu ,,VW Passat“, vairuojamu 50-mečio vyro. Eismo įvykio metu daugybinius sužalojimus patyrė abiejų automobilių vairuotojai, kurie dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į Klaipėdos ligoninę, taip pat sunkiai sužeisti ir į ligoninę paguldyti automobilio „VW Passat“ 45 m. keleivė ir du automobilyje „Opel Vectra“ važiavę nepilnamečiai, 10 m. mergaitė ir 2 metų berniukas.

Vakare, 19.10 val., Plungės r., kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė, esant apsnigtai kelio dangai, blogam matomumui sningant, automobilio „Iveco Daily“ 33 m. vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su priešinga kryptimi važiavusiu automobiliu „BMW 530D“. Dėl patirtų daugybinių sužalojimų į ligoninę paguldytas „Iveco Daily“ vairuotojas, taip pat sužeistas automobilyje „BMW 530D“ važiavęs 34 m. vyras, pastarojo automobilio vairuotojas ir dar viena keleivė, 19-metė mergina, nenukentėjo.

19.24 val., rajoniniame kelyje Telšiai-Alsėdžiai-Barstyčiai-Skuodas, neblaivus 22 m. vaikinas, neturėdamas teisės vairuoti, vairavo nedraustą privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, išregistruotą, techniškai tvarkingą automobilį „Nissan Primera“, važiuodamas privažiavimo prie Germanto ežero keliu, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „BMW 320TD“, kurį vairavo 19-metis vaikinas. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilyje „BMW 320 TD“ važiavusi 21 m. keleivė, kuri dėl nežymių sužalojimų gydoma ambulatoriškai. Įvykį sukėlęs neblaivus vaikinas buvo sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę, jam nustatytas 2,22 prom. girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius