Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį tragiški eismo įvykiai nusinešė 3 jaunų žmonių gyvybes

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, savaitgalį, balandžio 20–22 d., šalies keliuose įvyko 26 eismo įvykiai, kuriuose žuvo trys žmonės – 22 m. automobilį vairavęs vaikinas ir du automobilių keleiviai – 25 m. vaikinas ir 26 m. mergina.
Avarijos vietoje
Avarija kelyje Kaunas–Prienai–Alytus / LKPT nuotr.

Savaitgalio įvykiuose sužeisti 43 žmonės, tarp sužeistųjų – 7 nepilnamečiai. Penktadienį–sekmadienį policija užregistravo 154 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo. Neblaivūs vairuotojai sukėlė 13 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti 9 žmonės, 1 žmogus žuvo. Per 3 paras pareigūnai nustatė 124 neblaivius vairuotojus, 59 vairuotojų girtumas viršijo 1,5 promilės. Nustatyti 92 asmenys, vairavę neturint tam teisės, išaiškinta 18 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų, 106 neblaivūs dviratininkai.

Eismo įvykiai, kurių metu žmonės žuvo:

Šeštadienį, balandžio 21 d. apie 15 val. Švenčionių r. ties Stoniūnų k., nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „Honda Civic“, vairuojamas 22 m. vaikino. Eismo įvykio metu žuvo jaunas automobilio „Honda Civic“ vairuotojas ir kartu važiavęs 25 m. keleivis. Dar du kartu važiavę keleiviai buvo sužeisti ir pristatyti į ligoninę, 22 m. vaikinas dėl sužalojimų hospitalizuotas, o 24 m. keleivis iš ligoninės pabėgo.

Sekmadienį, balandžio 22 d., apie 4.15 val., Vilniuje, Pilaitės pr.–Laisvės pr. sankryžoje, automobilis „VW Golf“, vairuojamas neblaivaus (1,51 prom.) 54 m. vyro, atsitrenkė į prieš šviesoforą sustojusį taksi automobilį „Toyota Prius“, vairuojamą 50 m. vairuotojo ir kliudė šalia sustojusį automobilį „BMW 530“, vairuojamą 18 m. merginos. Eismo įvykio metu žuvo automobilyje „Toyota“ važiavusi 26 m. keleivė. Įvykio metu buvo sužalotas „Toyota“ vairuotojas, kurias gydomas ambulatoriškai ir 28 m. keleivis, kuris dėl kaklo slankstelio lūžimo paguldytas į ligoninę. Įvykį sukėlęs neblaivus „VW Golf“ vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti žmonės:

Savaitgalį daugiausia eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti žmonės, įvyko penktadienį, balandžio 20 d. Įvykus 13 eismo įvykių, buvo sužeista 19 žmonių. Beveik visi eismo įvykiai įvyko dėl neatsargaus manevravimo, atsitrenkus į priekyje stabdžiusius automobilius arba keičiant važiavimo kryptį, taip pat du žmonės buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose.

Penktadienį, 10.15 val., Prienų r., kelyje Kaunas–Prienai–Alytus, 35 m. moteris, vairuodama automobilį „Škoda Superb“, kirsdama ištisinę kelio ženklinimo liniją, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su 52 m. moters vairuojamu automobiliu „VW Sharan“. Eismo įvykio metu nukentėjo abiejų automobilių vairuotojos ir automobilyje „VW Sharan“ važiavęs keleivis, 54 m. vyras. Sužeistieji gydomi ambulatoriškai.

Penktadienį, apie 17.00 val., Kauno r., magistralinio kelio „Via Baltica“ atkarpoje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, 33 m. moteris, vairuodama automobilį „Volvo V40“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir atstumo, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Škoda Superb“, kurį vairavo 39 m. vyras. Eismo įvykio metu buvo sužalota automobilio „Volvo“ vairuotoja ir kartu važiavusi 9 m. keleivė, taip pat sužeista 38 m. automobilio „Škoda“ keleivė.

Penktadienio vakare, 20.44 val., Švenčionių r., Sarių sen., Šutų k., 29 m. vyras, būdamas neblaivus, vairavo automobilį „BMW 330D“, kurio nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Vairuotojas buvo nežymiai sužeistas, jm nustatytas sunkus, 3,73 prom. girtumas. Vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę.

Šeštadienį šalies keliuose įvyko 7 eismo įvykiai, kuriuose 2 žmonės žuvo ir 15 žmonių buvo sužeista. Daugiausia eismo įvykių šeštadienį įvyko dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio, nesuvaldžius automobilių. Du pėstieji buvo partrenkti ne pėsčiųjų perėjose.

Šeštadienį, apie 21.00 val., Ignalinos r., Dūkšto sen., neblaivus 44 m. automobilio „VW Passat“ vairuotojas, išvažiuodamas iš šalutinio kelio sankryžoje Dūkštas–Beržininkai–Visaginas, nepraleido pagrindinių keliu važiavusio automobilio „Škoda Octavia“, kurį vairavo 45 m. vyras ir su juo susidūrė. Įvykio metu buvo sužeisti 5 žmonės – abu vairuotojai ir 3 automobilyje „Škoda“ važiavę keleiviai, 76 m. ir 44 m. moterys ir 17-metė mergina. Įvykį sukėlęs vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam nustatytas 2,05 prom. girtumas.

Šeštadienį, 14.10 val., Vilkaviškio r., Šeimenos sen., kelyje Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas, 41 m. vyras, vairuodamas automobilį „VW Multivan“ su savadarbe priekaba, išvažiavo iš šalutinio kelio ir nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio automobilio „Mercedes Benz E270“, su kuriuo susidūrė. Eismo įvykio metu buvo sužeisti abiejų automobilių vairuotojai ir automobilyje „VW Multivan“ važiavęs 25 m. keleivis. Sužeistieji buvo pristatyti į ligoninę.

Sekmadienį mūsų keliuose įvyko 6 eismo įvykiai. Skaudaus eismo įvykio metu žuvo automobilio keleivė, įvykiuose sužeisti 9 žmonės.

Sekmadienio naktį, 2.01 val., Šalčininkų r., Jašiūnų sen., kelyje Pirčiupiai–Jašiūnai, automobilis „VW Polo”, vairuojamas neblaivaus 25 m. vyro, nepasirinkus saugaus važiavimo greičio, nesuvaldytas nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi, vairuotojui buvo nustatytas sunkus, 3,45 prom. girtumas.

Sekmadienį, 11.13 val., Šakių miesto rytiniame aplinkkelyje, automobilis „Peugeot“, vairuojamas 63 m. vyro, išvažiavo iš šalutinio kelio nepraleidęs pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „VW Golf“, vairuojamo 48 m. moters, ir su juo susidūrė. Įvykio metu buvo sužeisti abu vairuotojai ir automobilyje „VW Golf“ važiavusi 13 m. keleivė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad alkoholio vartojimas netoleruojamas dalyvaujant eisme. Dėkojame, kad pranešate policijai apie neblaivius ir pavojingai manevruojančius vairuotojus. Tik kartu galime puoselėti taikų eismą keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius