Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį ugniagesiai gesino 36 gyvenamuosius būstus, iš vieno gaisro išgelbėjo 2 žmones

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 86 gaisrų, iš jų 36 – gyvenamuosiuose namuose ir butuose. Jie taip pat atliko 116 gelbėjimo darbų. Gaisrų ir gelbėjimo darbų metu ugniagesiai išgelbėjo 3 žmones. Žūčių gaisruose šį savaitgalį išvengta.
Gaisro vietoje
Asociatyvi iliustracija: gaisro vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Šeštadienį, 14.08 val., pranešta apie gaisrą mediniame gyvenamajame name Vilniuje, Liepkalnio gatvėje. Virtuvėje degė puodas. Iš dūmų pilnų patalpų ugniagesiai išvedė du vyrus, viena moteris išėjo pati. Visus tris žmones dėl galimo apsinuodijimo dūmais vietoje apžiūrėjo medikai, į gydymo įstaigą jų vežti nereikėjo. Name autonominio dūmų detektoriaus nebuvo.

Penktadienio naktį Jonavos rajone, Šveicarijos seniūnijoje, Salupių kaime, atviroje teritorijoje liepsnojo statybinė mediena. Gaisro metu sudegė 18 kub. m medienos. Ugniagesiai išgelbėjo šalia stovėjusią dar vieną krūvą medienos. Įtariamas padegimas.

Penktadienį apie 8 val. Kėdainių rajone, Dotnuvos seniūnijoje, Akademijos miestelyje, degė 3 aukštų sandėlio, kuriame buvo laikoma 50 t grūdų, stogas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 20 kv. m stogo konstrukcijų ir dangos, apdegė grūdai.

Tos pačios dienos vakare Kaišiadorių rajone, Kasčiukiškių kaime, degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė apie 20 kv. m medinės perdangos ir stogo dangos, apdegė dviejų kambarių sienos ir lubos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

21.20 val. Kauno rajone, Zapyškio seniūnijoje, Kuro kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu namas sudegė.

Sekmadienio naktį gyvenamasis namas liepsnojo Varėnos rajone, Valkininkų seniūnijoje, Kuršių kaime. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisro metu apdegė pastato sienos, sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai.

Penktadienį vakare buvo gautas pranešimas, kad Šilalės rajone, Traksėdžio seniūnijoje, Gūbrių kaime, apsivertė automobilis, yra prispaustų žmonių. „Renault Scenic“ viduje buvo vairuotoja, kuri negalėjo išlipti. Ugniagesiai išdaužė galinį stiklą ir padėjo moteriai išlipti iš automobilio. Vėliau jie apvertė automobilį ant ratų.

Ugniagesiai išdaužė galinį stiklą ir padėjo moteriai išlipti iš automobilio. Vėliau jie apvertė automobilį ant ratų.

Šeštadienį, 16.39 val., Kelmės rajone, Padidmiškio kaime, kelyje Tytuvėnai–Šiauliai, susidūrė automobiliai „Volvo V70“ ir BMW, abu nuvažiavo į griovį. BMW automobilio vairuotojo koja buvo prispausta. Žmogų išlaisvino ugniagesiai. Jis buvo perduotas medikams ir po apžiūros išvežtas į gydymo įstaigą.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai 47 kartus vyko šalinti ant važiuojamosios kelio dalies užvirtusių medžių ir jų šakų.

Daugiausia tokių įvykių buvo Vilniaus apskrityje. Penktadienį Vilniuje, Gerosios Vilties gatvėje, ant važiuojamosios kelio dalies buvo nugriuvęs medis, kuris kliudė prie gatvės stovintį automobilį „Toyota Auris“. Ugniagesiai medį supjaustė ir patraukė nuo važiuojamosios kelio dalies.

Tą pačią dieną Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, medžio šakos užkrito ant automobilio „Citroen“. Jas patraukė ir supjaustė ugniagesiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius