Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savaitgalį ugniagesiai išgelbėjo šešis žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias tris savaitgalio paras šalyje kilo 78 gaisrai. Per vieną iš jų žuvo žmogus. Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai dar atliko 46 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo šešis žmones.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sekmadienį apie 12.20 val. Vilniaus rajone, Brinkiškių kaime, sodų bendrijoje „Lavora“, užsiliepsnojo sodo namelis. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas skendėjo liepsnose, jo stogas jau buvo įgriuvęs, tad namelio išgelbėti jau nepavyko. Užgesinus gaisrą, gaisravietėje buvo rastas stipriai apdegęs 50-metės moters kūnas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Penktadienį apie 3 val. gaisras kilo Anykščių rajone, Janapolio kaime, stovėjusiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Sudegė visas namas ir jame buvęs turtas. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Tą pačią dieną apie 16.25 val. Kauno rajone, Sausynės kaime, sodų bendrijoje „Vanagynė“, užsidegė medinis sodo namelis Lakštingalų gatvėje. Sudegė prie namo priblokuotas sandėliukas su malkomis, nudegė namo stogas, apdegė sienos, išdegė laiptinė. Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Šeštadienio rytą, apie 4.30 val., Klaipėdos rajone, Vėžaičių miestelyje, Laukų gatvėje, užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Per gaisrą sudegė stogo konstrukcijos, išdegė mansardoje įrengta virtuvė, baldai bei namų apyvokos daiktai, apdegė kambario lubos, aprūko sienos ir baldai. Vandeniu buvo sulietos visos patalpos. Ir šio gaisro aplinkybės dar tiriamos.

Tą patį rytmetį, apie 6.40 val., gaisras kilo Ignalinos rajone, Peliagrindos kaime, stovinčiame ūkiniame pastate. Sudegė medinis pastatas ir namų apyvokos daiktai. Laimė, ugniagesiams pavyko išgelbėti du kitus šalia stovinčius pastatus, o gaisro priežastis tiriama.

Apie 19 val. ūkinis pastatas užsiliepsnojo ir Kupiškio rajone, Kunigiškių kaime. Per gaisrą nudegė ir buvo nuardytos medinės stogo konstrukcijos, apdegė sienos, dūmuose užtroško 4 paršeliai. Įvykis tiriamas.

Sekmadienį apie 14.10 val. gaisras kilo Panevėžio rajone, Žibartonių kaime, daugiabučio namo trečiame aukšte esančiame bute. Sudegė namų apyvokos daiktai, aprūko patalpos. Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Tą pačią dieną apie 16 val. Alytaus rajone, Radžiūnų kaime, sodų bendrijoje „Volungėlė“, užsidegė ūkinis pastatas, susidedantis iš pirties, dirbtuvių, dviejų medinių sandėliukų ir priblokuoto šiltnamio. Per gaisrą supleškėjo pastato stogas ir perdanga, dirbtuvėse stovinčios frezavimo ir obliavimo staklės, namų apyvokos daiktai, apdegė pastato sienos. Liepsnose žuvo 10 balandžių. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius