-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio eismo įvykiuose – neblaivus pėsčiasis ir tragiška akistata su briedžiu

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, savaitgalį, vasario 23–25 d., šalies keliuose įvyko 11 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo 14 žmonių. Tarp sužeistųjų – du nepilnamečiai.
Avarijos vietoje
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Daugiausiai eismo nelaimių įvyko penktadienį, 6 eismo įvykių metu nukentėjo 8 žmonės. Vieną eismo įvykį sukėlė neblaivus vairuotojas. Įvyko du priešpriešiniai susidūrimai, vienas susidūrimas įvažiavus į sankryžą degant draudžiamas šviesoforo signalui. Partrenkti du pėstieji, abu – tamsiuoju paros metu be atšvaitų tamsoje buvę pėstieji. Šeštadienį įvyko 4 eismo įvykiai. Pėsčiųjų perėjose partrenkti du žmonės, vienas iš jų – nepilnametis. Sekmadienį įvyko vienas tragiškas eismo įvykis, kuomet susidūrus su laukiniu gyvūnu, buvo sužeisti du žmonės.

Per tris savaitgalio paras policijoje užregistruota 140 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti, pareigūnai išaiškino 73 neblaivius vairuotojus, 3 iš jų neturėjo teisės vairuoti. Pradėti 45 ikiteisminiai tyrimai dėl vairavimo, kai nustatytas vairuotojų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Penktadienio vakare, 19.58 val., Mažeikių r., krašto kelyje Kuršėnai–Mažeikiai, neapšviestame kelio ruože, važiuojant prastomis meteorologinėmis sąlygomis, automobiliu „Peugeot 307“, kurį vairavo 21 vaikinas, buvo partrenktas neblaivus 59 m. pėsčiasis, kuris tamsoje stovėjo važiuojamojoje kelio dalyje. Pėsčiasis buvo be šviesą atspindinčių elementų ar atšvaitų ir tamsoje buvo nematomas. Sužeistas vyras paguldytas į ligoninę.

Penktadienį, apie 21.45 val., Vilniuje, Apkasų g., 23 m. jaunuolis, vairavo automobilį „VW Golf“, būdamas neblaivus, lenkdamas priekyje važiavusį automobilį išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su priešpriešai važiavusiu automobiliu „Toyota Auris“, kurį vairavo 60 m. vyras. Įvykio metu buvo sužeisti abu vairuotojai ir automobilyje „VW Golf“ važiavęs 23 m. keleivis. Automobilyje „VW Golf“ pareigūnai aptiko galimai narkotines medžiagas, vairuotojui nustatytas 1,97 promilės girtumas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šeštadienio ryte, 9.39 val., Vilniuje, J. Jasinskio g., neblaivus 20-metis jaunuolis, neturėdamas teisės vairuoti, vairavo automobilį „Honda Civic“, kurio nesuvaldė ir atsitrenkė į šviesoforą. Po eismo įvykio vairuotojas ir kartu buvęs keleivis iš įvykio vietos bandė pasprukti, tačiau buvo sulaikyti. Teisės vairuoti neturinčiam vairuotojui nustatytas 1,57 promilės girtumas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sekmadienio vakare, 18.56 val., Varėnos r., magistraliniame kelyje Vilnius–Varėna–Gardinas, neapšviestame kelio ruože automobilis „Hyundai i40“, vairuojamas 41 m. vyro susidūrė su staiga į kelią išbėgusiu laukiniu gyvūnu (briedžiu). Eismo įvykio metu daugybinius sužalojimus patyrė ir į Kauno klinikas pristatytas automobilio vairuotojas, kartu važiavusi 8 metų mergaitė po medikų apžiūros išleista į namus. Partrenktas briedis nugaišo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius