-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio gaisruose žuvo septyni žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias tris savaitgalio paras šalyje kilo 70 gaisrų, kurių metu septyni žmonės žuvo, o dar trys gyventojai buvo traumuoti.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Statistika

Penktadienio rytą apie 8.40 val. Vilkaviškio rajone, Kybartuose, Vilniaus gatvėje, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, namo vidus jau degė atvira liepsna, o gaisravietėje buvo rastas apdegęs 51-erių metų vyro kūnas. Gaisro metu apdegė virtuvės lubos ir sienos, namų apyvokos daiktai, aprūko patalpos, apdegė priestato sienos ir lubos, nuardyta dalis stogo dangos. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Tą pačią dieną apie 15.30 val. gaisras kilo Vilniuje, Naugarduko gatvėje, medinio daugiabučio namo mansardoje įrengtame bute. Per gaisrą išdegė kambarys, kuriame rastas gaisre žuvęs kol kas nenustatytos tapatybės vyras, apdegė koridorius, medinis perdengimas, aprūko kiti 2 kambariai. Dar iki ugniagesių atvykimo iš degančio buto išėjo, nestipriai apsinuodiję dūmais, 65-erių metų moteris ir 57-erių metų vyras, kurie buvo nuvežti į ligoninę. Ir šio gaisro aplinkybės dar aiškinamos.

Šeštadienio naktį apie 1.30 val. Elektrėnų savivaldybėje, Budilių kaime, užsidegė medinis gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, pastato stogas jau buvo sudegęs, o vidus degė atvira liepsna. Užgesinus gaisrą ir atliekant sudegusio namo ardymo darbus, gaisravietėje buvo rastas apdegęs 53-ejų metų namo savininkės kūnas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Šeštadienio rytą apie 6.50 val. gaisras kilo Kelmės rajone, Pabutkalnio kaime stovinčiame gyvenamajame name. Gaisro metu supleškėjo medinio pastato stogas, išdegė dalis perdengimo ir namo vidus, sudegė baldai bei namų apyvokos daiktai, o gaisre žuvo 67-erių metų namo gyventojas. Tragiško gaisro priežastis – neatsargus rūkymas.

Tos pačios dienos vakarą apie 22.45 val. medinis gyvenamasis namas užsiliepsnojo ir Jurbarko rajone, Kartupėnų kaime. Ugniagesiai su kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis patekę į degantį ir uždūmintą pastatą, viduje rado ir išnešė į lauką jau negyvą 44-erių metų namo šeimininką. Per gaisrą sudegė pastato stogas, namų apyvokos daiktai, vandeniu buvo sulietos gyvenamosios patalpos. Įvykis tiriamas.

Sekmadienio rytą apie 7.50 val. gaisras kilo Molėtų rajone, Verbiškių kaime esančiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, namas jau degė atvira ugnimi, o kaimynai pranešė, jog viduje gali būti žmogus. Uždūmintame kambaryje, lovoje, ugniagesiai rado dūmuose užtroškusį 74-erių metų namo savininką. Gaisro metu išdegė namo virtuvė, laiptinė ir koridorius, aprūko kambariai. Nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Sekmadienį apie 15.18 val. iš policijos buvo gautas pranešimas, jog Panevėžio rajone, Išlaužų kaime esančio vienkiemio namo virtuvėje rastas apdegęs 92-ejų metų pastato savininkės kūnas. Kitų gaisro požymių mediniame name nubuvo rasta. Įvykį tiria Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius