Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose žuvo trys žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 427 gaisrai, kuriuose ugnis pasiglemžė trijų žmonių gyvybes ir tris gyventojus traumavo. Ugniagesiai dar atliko 30 kitų gelbėjimo darbų ir išgelbėjo tris piliečius.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šeštadienio vakarą Šiauliuose, Dvaro gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Gaisro metu apdegė vaikiškos lovos čiužinys, rašomasis stalas, aprūko kambarys. Per gaisrą trejų metukų berniukas apdegė skruostus. Jis buvo išvežtas į ligoninę. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio naktį Švenčionių rajono Cirkliškio kaime užsiliepsnojo medinė vasaros virtuvė. Ugnis nudegino šiferio stogą, išdegė vidus ir ten buvę daiktai. Galvą ir nugarą apdegė 57 metų virtuvės šeimininkas, kuris buvo perduotas iškviestiems medikams. Nuo ugnies buvo išgelbėti netoli stovintys gyvenamasis namas ir ūkinis pastatas. Gaisro aplinkybės tikslinamos.

Sekmadienio rytą Rokiškio rajono Pakriaunių kaime užsidegė gyvenamasis namas. Per gaisrą išdegė kambarys ir virtuvė bei ten buvęs turtas. Apmalšinus liepsnas gaisravietėje buvo rastas 30-mečio vyro kūnas. Nelaimės priežastys aiškinamos.

Sekmadienio vidurdienį Šakių rajono Sudargo kaime užsidegė irgi gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastatas degė atvira liepsna, o prie namo buvo išneštas 41 metų moters kūnas. Likvidavus gaisrą, kurio metu nudegė pastato stogas, pradegė perdengimas, išdegė keli kambariai, namo rūsyje buvo rastas 44 metų vyro kūnas. Įvykis tiriamas.

Sekmadienio pavakarį Mažeikių rajono Troškučių kaime užsiliepsnojo karkasinis ūkinis pastatas. Gaisro metu išdegė pastate įrengta pirtis, apdegė priepirtis, vietomis pradegė perdengimas. Gesindamas ugnį galvą apdegė 54 metų pastato šeimininkas. Jį greitosios medicinos pagalbos darbuotojai išvežė į ligoninę. Gaisro priežastys nustatomos.

Vilniaus rajono Šumsko miestelyje vakar pavakary įvyko avariją, po kurios sudegė lengvasis automobilis ,,Citroen Xantia“ ir jame buvęs 40-metis  mašinos savininkas. Apdegęs vairuotojo kūnas buvo išlaisvintas tik panaudojus hidraulinius plėstuvus ir žirkles. Įvykis tiriamas.

Dar vienas žmogus nukentėjo sekmadienį vakare Šilutės rajono Medalių kaime. Čia užsiliepsnojo lengvasis automobilis ,,Audi A6“. Per gaisrą išdegė mašinos variklis, salonas, sudegė padangos. Dūmais apsinuodijo automobilio vairuotojas, kurį iš degančios mašinos dar iki ugniagesių atvykimo išgelbėjo atbėgęs kaimynas Remigijus Songaila ir perdavė nukentėjusį iškviestiems medikams. Gaisro aplinkybės tikslinamos.

Nemažai nuostolių padarė sekmadienį pavakary kilęs gaisras Panevėžio rajono Mikėnų kaime. Čia ugnis nuniokojo grupės savininkų didelį medinį ūkinį pastatą. Gaisro metu sudegė minėtas pastatas, jame sukrauti šiaudai, 10 tonų grūdų ir  20 tonų trąšų. Nuo ugnies buvo apsaugotas šalia esantis kitas didelis angaras su žemės ūkio technika.

Sekmadienį Kaišiadorių rajono Bačkonių kaime Strošiūnų miške ugniagesiams teko ne tik gesinti padegtas šiukšles ir padangas, bet ir gaudyti padegėją Iškviesta policija sulaikė 47 metų padegėją ir išvežė ją į policijos komisariatą.

Beje, po kelių valandų Kaišiadorių ugniagesiai Beištrakų kaime gesino vėl tyčia padegtą žolę ir užsidegusius medienos ruošinius. Per gaisrą išdegė apie 2 ha žolės ir apie 10 kub. metrų medienos ruošinių. Nuo ugnies buvo išgelbėtas gamybinis pastatas ir medinis gyvenamasis namas.

Per savaitgalį ugniagesiai 307 kartus vyko gesinti uždegtos sausos žolės. Ugnis išdegino per 1000 ha žemės plotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius