-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 72 gaisrai, kuriuose vienas žmogus žuvo ir 2 buvo traumuoti. Ugniagesiai dar atliko 45 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo vieną pilietį.
Kylanti saulė pro gaisro dūmus
Kylanti saulė pro gaisro dūmus. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Tragiškas gaisras buvo įregistruotas šeštadienio vidurdienį Šiaulių rajono Gegužių kaime, kur užsidegė dviejų šeimų gyvenamasis namas. Atskubėję į įvykio vietą ir patekę į namo vidų ugniagesiai aptiko smilkstančią sofą lovą ir šalia gulinčią apie 51 metų moterį. Medikai konstatavo jos mirtį. Įvairius nudegimus patyrė ir 49 metų vyras, kurį greitosios medicinos pagalbos darbuotojai išvežė į ligoninę. Gaisro metu apdegė sofa lova, aprūko kambario lubos ir sienos, išdužo langas. Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Dar vienas žmogus nukentėjo per gaisrą, kuris kilo šeštadienio vakarą Panevėžyje, Nemuno gatvėje. Čia užsiliepsnojo lengvasis automobilis Audi A4. Per gaisrą apdegė mašinos kėbulas, išdegė salonas. Gesindamas gaisrą abi rankas apdegė 20-metis automobilio vairuotojas. Nukentėjusysis buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Beje, šeštadienio naktį Panevėžyje, J.Janonio gatvėje, liepsnojo ir padegtas automobilis Hummer. Gaisro metu apdegė automobilio variklio skyrius, išdegė priekinė salono dalis. Įvykis tiriamas.

Sekmadienį Panevėžio ugniagesiai gesino du gaisrus, kilusius daugiabučiuose namuose. Vidurdienį J. Basanavičiaus gatvėje gaisras kilo antro aukšto bute. Gaisro metu sudegė sofa lova, apsvilo siena, aprūko butas.

Pavakary Ukmergės gatvėje gaisras kilo bendro naudojimo koridoriuje. Čia ugnis išdegino koridoriaus sienas ir lubas. Abu šie gaisrai kilo dėl elektros instaliacijos gedimų.

Dėl šios priežasties sekmadienį po pietų užsidegė ir Vilkaviškio rajono Šiaudiniškių kaimo gyventojos A.B. gyvenamasis namas. Kai ugniagesiai atvyko į gaisro vietą, pastato stogas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu apdegė stogas ir mansardoje įrengtas kambarys, o pirmas aukštas buvo sulietas vandeniu.

Sekamdienį vakare Lazdijų rajono Seirijų miestelyje Kaštonų gatvėje buvo padegtas M.M.L. jungtinis ūkinis. Čia ugnis nudegino tvarto ir kluono stogą, išdegė medinis perdengimas ir šienas, o nuo ugnies buvo išgelbėta lauko virtuvė.

Šeštadienio ankstų rytą Klaipėdos rajone, ties Kretingale, ,,Lietuvos geležinkelių“ krovininis traukinys įsirėžė į iš ganyklos pabėgusių ir ant bėgių stovėjusių karvių bandą. Per įvykį užmušta ir sužalota 16 karvių ir telyčių. Apgadintas ir traukinio šilumvežis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius