Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje buvo įregistruoti 82 gaisrai ir 39 kiti incidentai, kuriuos likvidavo ugniagesiai. Šiuose gaisruose 1 žmogus žuvo ir 2 buvo traumuoti, gelbėtojai išgelbėjo 5 piliečius.
Įvykio vietoje
Gaisras / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą Vilniuje, Apkasų gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Gaisro metu išdegė koridoriuje sukrauti skudurai, apdegė koridorius ir durys, aprūko virtuvė. Iš uždūminto buto buvo išgelbėta apie 70 metų moteris ir 45 metų vyras, kurie buvo perduoti iškviestiems medikams.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Šeštadienio naktį Vilniuje, Parko gatvėje, degė dar vienas butas daugiabučiame name. Per gaisrą čia išdegė kambarys, apdegė gretimų butų balkonai. Dūmais apsinuodijo 76 metų buto gyventojas, kurį iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai išvežė į ligoninę. Abiejų šių gaisrų priežastys aiškinamos.

Šeštadienio pavakarį Kauno rajono Valeravos kaime užsidegė gyvenama krovininio automobilio priekaba. Ugnis sunaikino priekabą, o šiame gaisre žuvo 73 metų jos gyventoja. Pirminiais duomenimis nelaimė kilo dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Šeštadienio vakarą Vilniuje, Savanorių prospekte, užsidegė apleistas pastatas, sublokuotas su kitu mūriniu pastatu. Gaisro metu išdegė vienas kambarys, pradegė perdengimas, apdegė palėpė, aprūko kitos patalpos. Per gaisrą ranką ir koją apdegė 53 metų vyras, kuris buvo perduotas iškviestiems medikams.

Savaitgalį ugnis niokojo ir daugiau gyvenamųjų namų. Štai šeštadienio popietę Raseinių rajono Papušynio kaime užsiliepsnojo rąstinis gyvenamasis namas. Ugnis nudegino pastato stogą, išdegė ir namo vidus, apdegė šalia stovėjusi medinė lauko virtuvė. Nuo ugnies buvo išgelbėti netoliese stovintys 2 ūkiniai pastatai. Gaisro priežastis tikslinama.

Šeštadienio vakarą Kretingoje, Kęstučio gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Per gaisrą apdegė kambario grindys ir apšiltinimo medžiaga.

Sekmadienį vakare Lazdijų rajono Randiškių kaime užsidegė individualus gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, medinis pastatas jau degė atvira liepsna, o stogas ir perdengimas jau buvo sukritę. Per gaisrą sudegė stogas ir  perdengimas, išdegė vidus ir ten buvęs namų turtas. Gaisro priežastys tiriamos.

Dar vienas gyvenamasis namas degė naktį Pasvalyje, Biržų gatvėje. Čia dėl neatsargaus gyventojų rūkymo apdegė lova, aprūko kambarys.

Šeštadienio pavakarį Panevėžio rajono Naujadvario kaime užsidegė stalių dirbtuvės. Gaisro metu apdegė ir buvo nuardyta stogo danga aplink dūmtraukį.

O šeštadienio vakarą Zarasų rajono Burnių kaime dėl netvarkingos krosnies ir dūmtraukio užsidegė medinė pirtis. Per gaisrą nudegė pirties stogas, išdegė vidus, apdegė sienos.

Savaitgalį ugnis dar nuniokojo 10 transporto priemonių, o iš autoavarijose sulamdytų automobilių gelbėtojai ištraukė 3 žuvusius ir 2 sužeistus žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius