Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose žuvo vienas žmogus

Per praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 98 gaisrai. Taip pat ugniagesiai atliko 48 kitus gelbėjimo darbus. Viename gaisrų žuvo žmogus, dar trys gyventojai buvo traumuoti.
Ugniagesys gelbėtojas
Ugniagesys gelbėtojas / PAGD nuotr.

Penktadienį ryte Švenčionių rajone, Lygumų I kaime, ugniagesiai skubėjo gesinti individualiame gyvenamajame name kilusio gaisro. Jiems atvykus iš medinio, vieno aukšto namo rūko dūmai. Užsidėję kvėpavimo aparatus jie įėjo į namą, kuriame rado 68 metų vyro kūną. Per gaisrą apdegė sofa, aprūko sienos. Manoma, kad gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus elgesio su ugnimi.

Tos pačios dienos rytą Pasvalio rajone, Pušalote, Kaštonų gatvėje, ugnis įsiplieskė mūriniame individualiame gyvenamajame  name. Kai atvyko ugniagesiai, antrasis namo aukštas ir pastogė jau degė atvira liepsna. Gaisro metu apdegė moteris. Per gaisrą išdegė antrajame aukšte esantis vonios kambarys ir vienas kambarys, kiti du  kambariai aprūko. Apdegė medinės stogo konstrukcijos. Manoma, kad gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.

Šeštadienį vakare buvo gautas pranešimas, kad Gargžduose, Alyvų gatvėje, vyras apsipylė benzinu ir užsidegė. Žmogus buvo užgesintas iki ugniagesių atvykimo. Atvykę ugniagesiai nukentėjusį šaldė vandeniu, kol atvažiavo greitoji medicinos pagalba. Apdegęs vaikinas  išvežtas į ligoninę.

Tą patį vakarą apie 23 val. pranešta, kad  Anykščių rajone, prie  Šventosios upės, dega  transporto priemonė. Atvykus ugniagesiams, degė elektros generatoriaus konstrukcijos. Pildamas degalus į generatorių kojas apdegė 44 metų vyras. Jis perduotas greitosios pagalbos medikams. Apdegė ir šalia generatoriaus stovėjusių dviejų automobilių „Volkswagen Sharan“ ir „Renault Espace“ bamperiai, suskilo žibintai. Lengvieji automobiliai buvo užgesinti iki atvykstant gaisrininkams,

Sekmadienį apie 16.30 val. gautas pranešimas, kad gaisras kilo Vilniuje, Savanorių prospekte, viename iš daugiabučio butų. Atvykus ugniagesiams, penkių aukštų namo antrajame aukšte esantis butas degė atvira liepsna. Dviejų kambarių bute išdegė kambarys, aprūko butas. Įvykis tiriamas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad sekmadienį vakare gautas pranešimas, kad Kėdainių rajone, Daukšių kaime, aerodrome nukrito lėktuvas. Atvykę ugniagesiai rado nukritusį eksperimentinį vienvietį  lėktuvą. Iš jo plėstuvais  buvo išlaisvintas  42 metų pilotas. Jis perduotas medikams.  Iš degalų bako išbėgo  apie 10 l degalų. Degalai buvo  surinkti.

Tos pačios dienos vakare Prienų rajone, Meškynų kaime, gaisras kilo individualiame mediniame name. Atvykus ugniagesiams, jis jau  degė atvira liepsna. Per gaisrą išdegė namo vidus, jame buvęs turtas. Apdegė lauko sienos, nudegė stogas. Be pastogės liko 8 asmenų šeima, tarp jų 3 vaikai. 54 metų namo savininkas, gesindamas gaisrą, susižalojo ranką.  Gaisras kilo dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų bei  pastatų elektros instaliacijos gedimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius