Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 savaitgalio paras šalyje kilo 90 gaisrų. Jų metu vienas žmogus žuvo, o vienas gyventojas buvo traumuotas.
Ugniagesių pratybos penktadienio rytą Vilniaus centre sukėlė nerimo sostinės gyventojams.
Ugniagesys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Statistika

Penktadienio rytą apie 7.15 val. Anykščių rajone, Pūstinkos kaime, užsiliepsnojo medinis tvartas. Gaisro metu išdegė dalis pastato stogo ir perdengimo. Kaimo gyventojai viduje surado ir išnešė į kiemą gaisre žuvusį 48-erių metų vyrą. Manoma, jog gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį po vidurnakčio Kaune, Ateities plente, užsidegė automobilis Audi A6. Per gaisrą apdegė mašinos variklio skyrius, aprūko salonas, o 31-erių metų jos vairuotojas buvo nuvežtas į ligoninę. Įvykis tiriamas.

Penktadienio vakarą apie 22.30 val. gaisras kilo Kėdainių rajone, Pališkių kaime stovinčiame ūkiniame pastate. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira ugnimi. Gaisro metu sudegė tvarto ir daržinės stogas, apie 20 tonų šieno, 3 tonos grūdų, apdegė malkinė su malkomis. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Šeštadienio naktį apie 2.25 val. Šilutės rajone, Užlieknių kaime, kaip spėjama, buvo padegtas gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė dalis perdengimo, vandeniu buvo sulietas pirmas namo aukštas. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio vakarą apie 19.30 val. gaisras kilo Joniškio rajone, Mygūnų kaime stovinčiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas ir perdengimas buvo sukritę. Gaisro metu stipriai apdegė namo sienos, sudegė viduje buvęs turtas. Gaisro priežastis ir nuostoliai aiškinami.

Sekmadienio naktį apie 3.10 val. Palangoje, Vytauto gatvėje, buvo padegtas kol kas nenustatyto savininko automobilis BMW 320. Per gaisrą išdegė galinė sėdynė, išsilydė lubų apdaila, aprūko salonas. Ant išdegusios sėdynės buvo rastas plastikinis indas su degiu skysčiu. Įvykis tiriamas.

Tą pačią naktį apie 2.10 val. Švenčionių rajone, Rėkučių kaime, užsiliepsnojo medinė daržinė ir ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė abu pastatai, apdegė juose buvę ūkio reikmenys, apie 30 kub. m malkų, 3 tonos šieno. Laimė, pavyko išgelbėti kitus šalia stovinčius medinius ūkinius pastatus, o gaisro priežastis ir nuostoliai aiškinami.

Sekmadienį apie 23.50 val. gaisras kilo Kaišiadorių rajone, Antakalnio kaime, UAB „Fraximus“ priklausančioje pjuvenų saugykloje. Per gaisrą apdegė medinės pastato bei stogo konstrukcijos. Įvykis tiriamas.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 89 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu išgelbėjo 2 žmones. Net 48 kartus praėjusią parą ugniagesiai gelbėtojai vyko pjaustyti ir šalinti stipraus vėjo išverstų medžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius