-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose žuvo vienas žmogus, kituose incidentuose ugniagesiai išgelbėjo devynis žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 134 gaisrai, kuriuose vienas žmogus žuvo ir vienas buvo traumuotas. Ugniagesiai dar likvidavo 51 kitą incidentą. Atlikę šiuos gelbėjimo darbus jie išgelbėjo devynis gyventojus.
Balbieriškio bažnyčios gaisras
Gaisras / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Šeštadienio naktį Alytaus rajono Alovės kaime užsidegė gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Vandenį į gaisravietę jiems teko vežti apie vieno kilometru atstumu iš vandens telkinio. Per gaisrą sudegė namo stogas, perdengimas, sudegė viduje buvęs turtas,  stipriai apdegė sienos ir du  prie namo priblokuoti mūriniai priestatai. Gaisravietėje buvo rastas 46-erių metų vyro kūnas. Nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Šeštadienio naktį Šilalės rajono Burkėnų kaime degė dar vienas individualus gyvenamasis namas. Paskambinęs pilietis pranešė, kad naktį į namą per langą buvo įmestas degantis butelis. Namuose išdegė buvęs turtas ir nukentėjo 21-erių metų mergina. Ji apdegė ranką, tačiau medikų pagalbos nukentėjusioji atsisakė. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio naktį padegėjai siautėjo ir Plungėje, V.Mačernio gatvėje esančiame bendrabutyje. Naktį jie trankėsi į vieno buto duris, o po to jas ir padegė. Laimė, gaisro metu apdegė tik odinė durų apdaila ir ugnis buvo užgesinta. Įvykis irgi tiriamas.

Sekmadienio naktį Vilkaviškio rajono Kybartų mieste, Gedimino gatvėje, liepsnojo irgi gyvenamasis namas. Ugniagesiams atskubėjus į gaisro vietą, degė išorinė namo siena. Per gaisrą apdegė dalis namo sienos ir buvo nuardytos apkaltos medinės dailylentės. Gaisro priežastys taip pat nustatinėjamos.

Sekmadienio vakarą dar vienas individualus gyvenamasis namas degė Kaišiadorių rajono Turloviškių kaime. Per gaisrą apdegė keli kvadratai bituminės stogo dangos ir medinės pastato sienos, ir ugnis buvo užgesinta atskubėjusių ugniagesių.

Šiuo metu ūkininkai dar aktyviai darbuojasi laukuose ir kerta javus. Šioje javapjūtėje, kaip ir kasmet, liepsnoja ir kombainai. Štai ir šį savaitgalį ugniagesiai gesino keturis degusius kombainus. Penktadienio vakarą Šakių rajono Skaistgirių kaime užsiliepsnojo kombainas „Don“. Gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.  Per gaisrą išdegė variklio skyrius.

Šeštadienio pavakarį Vilkaviškio rajone Oželių kaime liepsnojo kombainas „Niva“. Išdegė jo variklis ir apie 5 ha ražienų.

Sekmadienio rytą Raseinių rajono Norgėnų kaime užsidegė kombainas „Deutzfahr“. Ugnį su gesintuvais apmalšino patys gyventojai, o galutinai užgesino atskubėję ugniagesiai. Vis dėlto apdegė variklio skyrius.

Dar vienas kombainas vakar popiet užsiliepsnojo Kėdainių rajono Valučių kaime. Čia užsidegė kombainas „Claas Dominator“. Ugnis išdegino variklio skyrių, apdegė grūdų konteineris ir kabina.

Šeštadienio popietę Šiauliuose, Voveriškių gatvėje, ugniagesiai gelbėjo dviejų metukų mergaitę, kuri negalėjo ištraukti tarp metalinių tvoros strypų įkištą galvą. Gelbėtojai rankinėmis metalo žirklėmis nukirpo tvoros strypą ir išlaisvino mergaitę, o iškviesti medikai apžiūrėjo ją vietoje.

Dar vienos ketverių metukų mergaitės rankelė įstrigo metalinėje tvoroje šeštadienio pavakarį Vilniuje, Popieriaus gatvėje. Sostinės gelbėtojai taip pat nukirpo dalį tvoros ir išlaisvino mergaitės ranką.

Sekmadienio vakarą 3 mergaites teko gelbėti Pakruojo ugniagesiams. Dvylikos ir trylikos metų paauglės čia užsiropštė ant dviejų aukštų namo stogo ir nesugebėjo nulipti žemyn. Iškviesti gelbėtojai su ištraukiamosiomis kopėčiomis nulaipino šias „aukštalipes“ ant žemės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius