Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalis Kauno pareigūnų akimis: „valerijono“ išgėrusi moteris ir dukart per dieną policijai kliuvęs BMW

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, rugpjūčio 3-10 dienomis toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių. Pričiupta tiek girtų vairuotojų, tiek lakstūnų. Vienas policijos akiratin įkliuvo net du kartus per dieną.
Akimirkos iš Kauno apskrities policijos reidų
Akimirkos iš Kauno apskrities policijos reidų / Kauno apskrities policijos nuotr.

Naudojant mobilius greičio matuoklius per praėjusią savaitę Kauno apskrityje buvo užfiksuota 1176 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 751 vairuotojas viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 333 – nuo 20 iki 30 km/val., 72 – nuo 30 iki 40 km/val., 15 – nuo 40 iki 50 km/val.

Taip pat buvo užfiksuoti 5 vairuotojai, kurie viršijo greitį daugiau nei 50 km/val.

Štai rugpjūčio 3 dieną 7.58 valandą Kauno Prietilčio gatvėje, važiuojant link Europos prospekto, automobiliu BMW skrieta 127 km/val. greičiu, kur nustatytas leistinas greitis – 60 km/val.

Kauno apskrities policijos nuotr./Akimirkos iš Kauno apskrities policijos reidų
Kauno apskrities policijos nuotr./Akimirkos iš Kauno apskrities policijos reidų

Tą pačią dieną, toje pačioje vietoje, nepraėjus nė valandai, 8.35 valandą, ta pati transporto priemonė užfiksuota važiuojanti 95 km/val., nors leistinas tik 60 km/val. greitis.

Kauno apskrities policijos nuotr./Akimirkos iš Kauno apskrities policijos reidų
Kauno apskrities policijos nuotr./Akimirkos iš Kauno apskrities policijos reidų

„Šios savaitės lakstūnas – vėl BMW vairuotojas, kuris valandos bėgyje sugebėjo net du kartus patekti į “trikojo„ foto objektyvą. <...> Na tikrai nenusinulina ir sistemos atlaiko tokį krūvį! Vairuotojui jau išsiųsti dvigubi linkėjimai nuo Kauno policijos“, – savo asmeninėje feisbuko paskyroje pirmadienį paskelbė Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas.

Praėjusią savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai taip pat nustatė 13 vairuotojų, kurie vairavo transporto priemones neblaivūs. Dviračius vairavo dar 8 išgėrę gyventojai. Vienam jų nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Rugpjūčio 7 dieną apie 18 valandą Kėdainių rajono Vilainių kaime dviratį vairuoti sėdusiam vyrui, gimusiam 1979 metais, nustatytas 3,27 prom. girtumas.

Savaitgalį pareigūnai pradėjo ne tik tikrindami vairuotojus dėl blaivumo. „Maloniai“ nustebinti liko ir tie, kurie suskubo važiuoti ne jiems skirta eismo juosta.

Kauno apskrities policijos nuotr./Akimirkos iš Kauno apskrities policijos reidų
Kauno apskrities policijos nuotr./Akimirkos iš Kauno apskrities policijos reidų

„Nors dažnai didžiausią dėmesį skiriame šiurkščiausiems KET pažeidimams, tačiau nepamirštame patikrinti, kaip vairuotojai laikosi ir kitų KET reikalavimų. Neseniai su Kauno autobusų parko vadovu aptarėme, kad pamažu mieste vėl didėja automobilių srautai, vairuotojai nevengia naudotis A juosta. Problema tikrai nelieka nepastebėta – pareigūnai, pagal galimybes, nuolat vykdo ir tokias priemones“, – apie dėmesį vairuotojams, besinaudojantiems A juosta, pasakoja E.Jablonskas.

Jam antrina ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius, teigdamas, kad tokios policinės priemonės reikalingos ne tik tam, kad įsitikinti, koks yra šio teisės pažeidimo mastas, bet taip pat ir sudrausminti eismo dalyvius bei priminti, kad reikia laikytis Kelių eismo taisyklių.

„Tai oš pažiūros atrodantis nekaltas pažeidimas, kuris gali turėti neigiamų pasekmių dėl galimų eismo įvykių kilimo grėsmės. Na ir žinoma, vairuotojai, besinaudojantys A juosta, trukdo visuomeninio transporto eismui, susidaro spūstys ir įvairios kliūtys“, – teigė V.Lukošius.

Per keletą valandų Kauno Vytauto prospekte rugpjūčio 7 dieną pareigūnai užfiksavo keletą dešimčių tokių pažeidėjų, kurie teisinosi itin paprastai – vieni skubėjo, kiti net nemanė darantys pažeidimą, treti tikino pareigūnus, kad būtų pakeitę važiavimo kryptį.

Rugpjūčio 8 dieną pareigūnai nusprendė patikrinti, kaip vairuotojai Jonavoje laikosi taisyklių šventės metu ir po jos. Iš viso patikrinta beveik 1100 vairuotojų, iš kurių 3 sėdo vairuoti būdami neblaivūs (0,52 prom., 0,48 prom. ir 0,66 prom.). Daugiausiai „įpūtęs“ vairuotojas ne tik, kad vairavo išgėręs, bet ir neturėdamas teisės to daryti, nes niekaip nepabaigė papildomų vairuotojų mokymų.

Galiausiai pareigūnams jis teigė, kad net nežinojo apie tai, kad jam surašytas protokolas. Nebeliko nieko kita kaip tik nutempti automobilį į saugomą aikštelę.

Dar 10 vairuotojų taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos.

Reido metu pastebėtas ir 1 vairuotojas, nesegėjęs saugos diržo, bei dar 4, kurie vairavo transporto priemones, kurių priekinių šoninių langų šviesos laidumas mažesnis nei nustatyta. 3 iš šių transporto priemonių registruotos užsienio valstybėse, todėl vairuotojams buvo tik surašyti protokolai. Na, o registruotosios Lietuvoje vairuotojas tam, kad nebūtų panaikinta techninė apžiūra, vietoje suskubo pašalinti trūkumą.

Rugpjūčio 9 dieną pareigūnai priemonę vykdė Kauno rajone, Mastaičiuose, kur iš viso patikrino beveik 1000 vairuotojų. 4 jų vairavo transporto priemones būdami neblaivūs (0,83 prom., 1,17 prom., 0,22 prom. ir 2,09 prom.).

0,22 prom. girtumas nustatytas vairuotojui, teisę vairuoti įgijusiam tik prieš pusę metų. Na, o 2,09 prom. alkotesteriui parodžius prie vairo sėdėjusiai moteriai, ši griebėsi aiškinti, kad vartojo valerijoną. Pakartotinai patikrinus blaivumą, alkotesteris vis tiek parodė vidutinį girtumo laipsnį – 2,08 prom.

Reido metu dar 1 vairuotojas vairavo transporto priemonę su ne jai priklausančiu valstybinio numerio ženklu, o motociklą vairavęs vyras, pastebėjęs policijos pareigūnus ir apsisukęs, paaiškėjo, kad teises vairuoti šią transporto priemonę turėjo laikytis tik ateinančią savaitę.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 14 eismo dalyvių (pernai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos – 23), dar 427 sužeisti (pernai – 466).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius