-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo bute haliucinogeninius grybus auginęs programuotojas iš Vilniaus pasiteisino muitinės kriminalistams: „...norėjau pasižiūrėti, kaip auga“

Ankstų trečiadienio rytą Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, patikrinę vieną Vilniaus Kalvarijų gatvės butų, jame aptiko, įtariama, haliucinogeninių grybų. Buto nuomininkas M.L. pareigūnams nerišliai teisinosi kvaišinančią grybieną auginęs šiaip sau – „...norėjau pasižiūrėti, kaip auga.“
Muitinės kriminalistų radiniai
Muitinės kriminalistų radiniai / MKT nuotr.

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, minėtas asmuo muitinės kriminalistus sudomino po to, kai pareigūnai, tikrindami pašto siuntas iš JAV, vienoje jų aptiko galimai narkotinių medžiagų – gyslotojo vyklio sėklas. Pastarosios savo sudėtyje turi psichotropinės medžiagos – lizgerido rūgšties amido.

Tuomet pareigūnai nusprendė patikrinti ir adresato būstą – siuntinio gavėjas gyveno viename Kalvarijų gatvės butų.

Apie 6 val. ryto atvykę į minėtą butą, muitinės kriminalistai kratos metu ten rado 2 stiklainius ir vieną padėklą su džiovinamais augalais, kaip įtariama, Psilocybe genties grybais. Taip pat rastas ir skaidraus plastiko paketas su dėžute viduje, paverstas savotišku „šiltnamiu“, kuriame, kaip įtariama, augintos psichotropinių Psilocybe grybų sporos.

Dar aptikti du paketėliai – su neaiškios kilmės milteliais ir piliulėmis, taip pat švirkštas, užpildytas skaidriu skysčiu, kuriame, kaip įtariama – Psilocybe genties grybų sporos.

Programuotoju dirbantis vaikinas pareigūnams nesugebėjo rišliai paaiškinti, kodėl bute augina haliucinogeninius grybus.

MKT Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų kontrabandos ir dėl neteisėtas disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Psilocybe (glotniagalvių) genties grybai ir jų sporos savo sudėtyje turi toksinų – psilocibino ar psilocino medžiagų, kurios įrašytos į narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą.

Anot medicinos specialistų, minėtos medžiagos greitai sukelia centrinės nervų sistemos pokyčių – haliucinacijas, klinikinės psichozės sindromą. Pakinta šių grybų vartotojo pažintinės, atminties, dėmesio koncentracijos, asmenybės suvokimo, mąstymo funkcijos, lėtėja laiko suvokimas, atsiranda regos haliucinacijų.

Pasak MKT pareigūnų, pastaruoju metu haliucinogeninės grybienos pašto siuntose aptinkama rečiau. Tokio tipo kvaišalų siuntimas populiariausias buvo 2008-2010 metais, šiuo metu dažniau bandoma nelegaliai persiųsti sintetinius narkotikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius